Koliko tretmana epilacije je potrebno?

Stiglo je lepo i toplo prolećno vreme, a ono podrazumeva laganije oblačenje. Naravno da i vi želite da zasijate poput prolećnog sunca i budete u najboljem izdanju, budući da je miris mora i plaže veoma blizu. Pripremite svoju kožu već sada i uklonite neželjene dlačice trajno, a ona će vam se odužiti svojim zdravim i negovanim izgledom. Proverite zašto je laserska epilacija toliko popularna i saznajte koliko tretmana epilacije je potrebno za nežnu i glatku kožu.



Šta je laserska epilacija?

 

U pitanju je tehnika trajnog uklanjanja neželjenih dlačica sa lica i tela posredstvom dermatološkog lasera koji emituje laserski zrak u pravcu kože koji naš pigment melanin apsorbuje i pretvara u toplotu, što rezultira uništenjem dlačica. Koža pritom ostaje apsolutno nepovređena zahvaljujući specijalnom mehanizmu hlađenja koji je deo uređaja.

 

Priprema za lasersku epilaciju

 

Kod nas u Plaza Beauty Centru najpre vas očekuju konsultacije sa stručnim licem koje će na osnovu pregleda vaše kože utvrditi da li je laserska epilacija sigurna opcija za vas. Tu ćete dobiti sve potrebne informacije o ovom medicinskom postupku, o njegovim blagodetima, ali i mogućim neželjenim efektima. Ako ste dobar kandidat, evo kako bi trebalo da se pripremite:

 

  • šest nedelja pre tretmana nemojte se depilirati niti koristiti bilo koju od tehnika za uklanjanje dlaka čupanjem, budući da laser cilja upravo koren dlake. Možete se brijati, što je čak i preporučljivo, kako bi dlačice bile u fazi rasta kad dođete na tretman jer se tada najefikasnije uklanjaju.
  • laserska epilacija i sunčanje ne idu ruku pod ruku, međutim, najbolji laser za epilaciju Alma Soprano, koji koristimo u Plaza Beauty Centru, lišiće vas neželjenih dlačica uspešno čak i na preplanuloj koži. I to ne samo uspešno, već i trajno, budući da je u pitanju laser poslednje generacije koji se smatra najboljim u Evropi.

 

Devojka u lezecem polozaju na pripremi pred lasersku epilaciju dlaka.

 

Da li je zdrava laserska epilacija?

 

Laserska epilacija se posebno preporučuje osobama sa izraženom maljavošću na različitim regijama tela, kao i osobama koje imaju problem sa uraslim dlakama. Osim što ne izgledaju lepo, urasle dlake su i veoma bolne, a mogu izazvati i veće komplikacije. Osim toga, one utiču i na samopouzdanje. Ispadanje dlačica posle epilacije ne samo da će vam povratiti izgubljeno samopouzdanje, već će vaša koža izgledati lepše, a definitivno će biti i zdravija.

 

Da li je laserska epilacija štetna?

 

Kada je u pitanju laserska epilacija, neželjeni efekti su mogući, no nikako ne možemo reći da je ona štetna, pogotovo ako je obavlja stručno lice koje zna rukovati aparatom. No, i najbolje sredstvo u rukama neukog može biti recept za katastrofu. Zato nikada ne gledajte cenu već isključivo kvalitet, pogotovo kada je u pitanju vaše zdravlje, jer ono nema cenu.


Najčešći neželjeni efekti su:

 

  • prolazna iritacija kože koju možete ublažiti hladnim oblogama i hidratantnim kremama
  • promene u pigmentu, uglavnom prolazne, mada mogu biti i trajne i zato se uvek raspitajte o uređaju koji se koristi u odabranom centru

 

 

Laserska epilacija i mladeži

 

Mladeži i područja oko njih ne smeju se tretirati laserom i zato se oni pre tretmana obeležavaju ili zaštićuju flasterom. To je veoma važno kako ne bi došlo do njihovog oštećenja laserskim zracima. Isti je slučaj i sa upaljenim akutnim aknama na licu.

 

Koliko je tretmana potrebno?

 

Najpre je neophodno naglasiti da broj tretmana zavisi od faktora kao što su boja, debljina i kvalitet dlake i to najmanje 2 do 3 tretmana, a za potpuni efekat 4 do 6 tretmana. Budući da malje rastu u tri faze, a da je njihovo uništenje moguće isključivo u fazi rasta, onda se preporučuje više tretmana i to:

 

  • za područja sa jačim dlakama poput pazuha, prepona ili ako su u pitanju muške malje, potrebno je manje tretmana, od 2 do 4
  • za područja sa tanjim i svetlijim dlakama poput onih na licu, neophodan je veći broj tretmana, od 4 do 6

 

Prvo otpadanje dlačica uočićete veoma brzo, već nakon 10 do 14 dana, a osim toga, one će rasti sporije i biće tanje i proređenije.

 

Devojka u lezecem polozaju na tretmanu laserske epilacije nogu.

 

Vrste lasera za epilaciju

 

Jedna od bitnijih stavki na koju bi trebalo da obratite pažnju jeste vrsta lasera, budući da postoji ogromna razlika između medicinskih, kozmetičkih i IPL sistema. Uvek birajte one medicinske jer jedino oni trajno uklanjaju neželjene malje umesto da ih samo privremeno „uspavljuju“. Plaza Beauty Center se može pohvaliti najboljim laserom koji će ukloniti dlake zauvek, veoma brzo i efikasno. Evo koje su prednosti Alma Soprano lasera u odnosu na druge:

 

  • zauvek vas oslobađa neželjenih malja
  • jedini laser koji može tretirati osunčanu kožu
  • brz i efikasan tretman ovim laserom traje 15, a najviše 60 minuta
  • potpuno bezbolno zahvaljujući sistemu dvostrukog hlađenja, te nema visoke temperature koja prži kožu
  • aparat velike jačine, a nežan prema vašoj koži

 

Već danas izaberite ovaj najbolji način uklanjanja dlačica, a u Plaza Beauty Centru vas čekamo i pripremamo da zasijate.

 


Najnovije vesti
Postavite nam pitanje Odgovaramo u roku od 24h
* * *
Rekli su o našem
centru

Uz pomoc Vašeg kolektiva lepota zaista nije prolazna... Hvala Vam od srca!!!

NATALIJA RANĐELOVIĆ STOJANOVIĆ

Fenomenalno! Divan ambijent, ljubazne i profesionalne devojke...

MAJA ĐORĐEVIĆ

Hvala za današnji tretman i apsolutno sve pohvale za rad i posebno sa osoblje. Vidimo se opet u februaru...

ANKA ANA GAČIĆ

Prvi put se upoznajem sa tematikom epilacije. Imala sam slobodu da okrenem vaš broj, Jelena se javila. Sve pohvale jer i ono što sama nisam znala da treba da pitam devojka je u prijatnom razgovoru sama objasnila. Hvala joj na tome puno! Jelena je neko ko me je postakao da ovo konačno rešim. Hvala na profesionalnosti. Rado ću svoje iskustvo preneti meni bitnim ljudima.

IVANA RISTOVIĆ TODOROVSKI

Prelep salon, osoblje fantastično, posebna pohvala za Anu koja je zaista fantastičan kozmetičar, brzo i odlično radi, otvorena je za konsultacije, a uz njene savete rezultati su odmah vidljivi! Zaista mogu da kažem da je Ana od sada zadužena za negu mog lica i tela! Veliki pozdrav!

ŽELJKA ĆIRIĆ JAKOVLJEVIĆ

Beautiful! Stunning! Udobnost, ambijent i divno osoblje što samo uživo može da se doživi i dočara! Love it!

MARIJA VIKIĆ

Lepo i ugodno okruženje. Preporučujem svima. Sviđa mi se.

MARINA SMRKIĆ ĐURAŠOVIĆ
  • |
Pronađite nas na mapi 

PLAZA BEAUTY CENTER 00-24