Mezoterapija tela

Mezoterapija tela u svetu estetske medicine predstavlja tretman izbora onda kada želimo da postignemo efekat zategnute kože i tela bez suvišnih masnih naslaga i celulita. Procedura je jednostavna, a efekti vrlo brzo vidljivi.

 

ŠTA JE MEZOTERAPIJA TELA?

 

Mezoterapija tela je minimalno invazivna procedura kojom se uz pomoć mikroiglica u dublje slojeve kože ubacuju terapijski kokteli koji sadrže u sebi različite aktivne sastojke. Na ovaj način podstiče se aktivnost ćelija, proizvodnja kolagena i elastina, a rezultat je zategnutije telo, manje celulita i strija, manji obim tela, jer dolazi do razgradnje masnih naslaga.

 

Zato se mezoterapija tela primenjuje upravo na one kritične delove tela na kojima se masne naslage najlakše gomilaju i koje su podložne nastanku celulita, a to su bokovi, stomak, noge i zadnjica.

 

ŠTA SU MEZOKOKTELI?


Mezoterapijski kokteli su preparati koji u sebi imaju pažljivo odabranu kombinaciju aktivnih supstanci i ubrizgavaju se sitnim iglicama u dublje slojeve kože u koje obični kozmetički preparati ne mogu da dopru.


U sastavu mezokoktela su sastojci koje koža vremenom gubi a koji se mezoterapijom tela mogu lako nadomestiti:

 

 • aminokiseline
 • lipolitici
 • vitamini i njihovi kompleksi
 • venotonici
 • preparati biljnog porekla

 

Sastav mezokoktela određuje lekar prema individualnim potreba klijenta, kako bi se postigli željeni rezultati za najkraće vreme.
 

KOJE PROBLEME REŠAVA MEZOTERAPIJA TELA?

 

Mezoterapija tela rešava sledeće probleme:

 

 • Koža je nahranjena i hidrirana
 • Tonus i elastičnost kože su poboljšani
 • Celulit, čak i onaj uporan, je ublažen ili potpuno razgrađen
 • Masne naslage se tope a obim tela se smanjuje
 • Pospešuje se dotok kiseonika u ćelije i bolja cirkulacija čime se postiže efekat osvežene i zategnute kože tela.

 

ZA KOGA JE MEZOTERAPIJA TELA?


Mezoterapija tela namenjena je svima bez obzira na pol i životnu dob koji žele da unaprede svoj izgled i da se bolje osećaju u svojoj koži. Naročito se preporučuje ukoliko želite da se rešite:

 

 • Upornog celulita ili strija
 • Masnih naslaga koje narušavaju vaš izgled i zdravlje
 • Suve, beživotne kože

 

REGIJE KOJE SE TRETIRAJU MEZOTERAPIJOM

 

Mezoterapijom tela se najčešće tretiraju one regije tela gde su masne naslage, celulit, strije, opuštena i beživotna koža najvidljiviji (butine, zadnjica, stomak, nadlaktice). Zato se najčešće izvode sledeći tretmani:

 

 • Mezoterapija stomaka (za regiju stomaka i pojasa)
 • Mezoterapija nogu (bokovi, butine, zadnjica)
 • Mezoterapija ruku i ramenog pojasa

 

KAKO SE PRIPREMITI ZA MEZOTERAPIJU TELA?


Za tretman mezoterapije tela nije potrebna posebna priprema. Nekoliko dana pre i nakon tretmana ne treba uzimati lekove koji sadrže aspirin, a preporučuje se i izbegavanje fotosenzitivnih lekova. Ukoliko imate bilo kakve nedoumice u vezi sa pripremom, obavezno ih razrešite sa vašim lekarom, kako biste na sam dana tretmana bili potpuno opušteni.

 

KAKO IZGLEDA TRETMAN MEZOTERAPIJE TELA?

 

Tretmanu prethodi konsultacija i pregleda lekara koji će utvrditi stanje vaše kože i odrediti sastav mezokokotela. Deo tela koji se tretira može biti anesteziran uz pomoć specijalne anestetik kreme. Nakon toga se pristupa aplikovanju mezokoktela uskim iglicama i malim ubodima, na 2mm dubine, na svaki centimatar do dva širine.

Trajanje procedure zavisi od površine regije koja se tretira.

 

DA LI BOLI MEZOTERAPIJA TELA?

 

Iskustva naših klijenata govore da je ovo gotovo bezbolan tretman. Koža se prethodno može anestezirati specijalnom kremom, te klijent može osetiti blago peckanje, ali bol jako retko.


Subjektivni doživljaj nelagode tokom tretmana je krajnje individualan.

 

KOLIKO TRETMANA MEZOTERAPIJE JE POTREBNO?


Potrebno je uraditi seriju tretmana. Jedna serija može sadržati od 3 - 12 tretmana, što je kod svake osobe drugačije i to određuje lekar, na osnovu stanja kože, dela tela koji se tretira, kao i od toga koji se koktel ubacuje.

 

KOLIKO ČESTO SE RADI MEZOTERAPIJA TELA?


Dinamiku kojom se rade tretmani odrediće vaš lekar. Tretmani se obično rade na 2, 3 ili 4 nedelje.

 

KOLIKO TRAJE MEZOTERAPIJA TELA I DA LI JE BEZBEDNA?


Mezoterapija tela traje u proseku oko 30 minuta, što zavisi od veličine regije koja se tretira. Nakon tretmana može se nastaviti sa fizičkim aktivnostima.


Procedura mezoterapije je potpuno bezbedna, bez jačih neželjenih efekata. Može se eventualno pojaviti crvenilo, svrab, peckanje ili modrice koje nestaju nekoliko dana nakon tretmana.

 

KADA SE MOŽE RADITI MEZOTERAPIJA?


Mezoterapiju tela se može raditi tokom čitave godine, ali najčešće se radi u zimskom periodu, kako bi telo bilo lepše i spremnije za leto.
 

MEZOTERAPIJA – KONTRAINDIKACIJE

 

Mezoterapija tela nije preporučljiva osobama koje imaju problem zgrušavanja krvi, koje boluju od određenih autoimunih oboljenja ili su sklone alergijama. Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama, kao ni pacijentima sa epilepsijom i težim kardiovaskularnim oboljenjima.

 

KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU MEZOTERAPIJE I LIPOLIZE?


Lipoliza se smatra metodom za reoblikovanje tela kod koje se u masno tkivo direktno ubrizgavaju enzimi koji razgrađuju masne naslage. Mezoterapija deluje na vezivno tkivo, dovodi do zatezanja kože i eleiminacije celulilita.


Zato se za najbolji efekat preporučuje kombinacija ova dva tretmana, jer se odlično nadopunjuju.
 

KOLIKO KOŠTA MEZOTERAPIJA TELA?

 

Kada je u pitanju mezoterapija, cena će zavisiti od više faktora, te vam preporučujemo da nas još danas kontaktirate.


Cene ostalih tretmana tela koje radimo u Plaza Beauty centru možete pogledati ovde.

Najnovije vesti
Postavite nam pitanje Odgovaramo u roku od 24h
* * *
Rekli su o našem
centru

Uz pomoc Vašeg kolektiva lepota zaista nije prolazna... Hvala Vam od srca!!!

NATALIJA RANĐELOVIĆ STOJANOVIĆ

Fenomenalno! Divan ambijent, ljubazne i profesionalne devojke...

MAJA ĐORĐEVIĆ

Hvala za današnji tretman i apsolutno sve pohvale za rad i posebno sa osoblje. Vidimo se opet u februaru...

ANKA ANA GAČIĆ

Prvi put se upoznajem sa tematikom epilacije. Imala sam slobodu da okrenem vaš broj, Jelena se javila. Sve pohvale jer i ono što sama nisam znala da treba da pitam devojka je u prijatnom razgovoru sama objasnila. Hvala joj na tome puno! Jelena je neko ko me je postakao da ovo konačno rešim. Hvala na profesionalnosti. Rado ću svoje iskustvo preneti meni bitnim ljudima.

IVANA RISTOVIĆ TODOROVSKI

Prelep salon, osoblje fantastično, posebna pohvala za Anu koja je zaista fantastičan kozmetičar, brzo i odlično radi, otvorena je za konsultacije, a uz njene savete rezultati su odmah vidljivi! Zaista mogu da kažem da je Ana od sada zadužena za negu mog lica i tela! Veliki pozdrav!

ŽELJKA ĆIRIĆ JAKOVLJEVIĆ

Beautiful! Stunning! Udobnost, ambijent i divno osoblje što samo uživo može da se doživi i dočara! Love it!

MARIJA VIKIĆ

Lepo i ugodno okruženje. Preporučujem svima. Sviđa mi se.

MARINA SMRKIĆ ĐURAŠOVIĆ
 • |