Ballancer Pro limfna drenaža

Limfa je bezbojna tečnost svojstvena svim kičmenjacima, koja ima sličan hemijski sastav kao krvna plazma i čini oko 25% ukupne telesne mase čoveka. Obrazuje se u tkivima i konstantno cirkuliše kroz limfni sistem, transportujući limfocite (bela krvna zrnca) koji su na prvoj liniji odbrane organizma kod infekcija i drugih izazivača bolesti.

 

limfna drenaza

 

Funkcija limfe u ljudskom organizmu

 

Značaj koji za čovekov organizam ima limfna drenaža celog tela pravilno se može shvatiti samo ako se zna funkcija limfe u ljudskom telu:

 

 • boljom razmenom materija poboljšava metabolizam i tako ishranjuje tkivo
 • prihvata i eliminiše metaboličke i druge štetne materije iz tkiva i ćelija i tako vrši detoksikaciju organizma
 • učestvuje u odbrambenom sistemu organizma (limfni sistem je deo imunološkog sistema, a limfociti, koji se stvaraju u limfnim čvorovima, imaju odbrambenu ulogu, jer u procesu fagocitoze uništavaju bakterije, viruse i druge patogene koji dospeju u limfni sistem)

 

Neosporan značaj limfe za pravilno funkcionisanje čovekovog organizma čini da shvatimo značaj koji ima limfna drenaža. Cena nefunkcionisanja limfnog sistema visoka je i direktno se odražava na razmenu materija i smanjuje odbrambene sposobnosti organizma.

 

Šta je limfna drenaža tela?


Limfna drenaža celog tela je svojevrstan terapeutski postupak kojim se stimuliše cirkulacija limfe. Ipak, ako znamo da je cirkulacija limfe prirodno regulisan proces, zašto nam je potrebna drenaža tela da taj proces podstakne?


Dobar protok limfe u mnogome se narušava neadekvatnim načinom života u koji spada:

 • neredovna i neadekvatna ishrana
 • nedovoljno kretanja i fizičkih aktivnosti
 • loš kvalitet i kvantitet odmora
 • konstantna izloženost stresnim situacijama

 

Sve ovo čini da limfni sistem postane preopterećen, što direktno uzrokuje nagomilavanje toksina u organizmu i usporavanje metaboličkih procesa. Limfna drenaža tela je terapeutski postupak kojim se uspostavlja narušena ravnoteža telesnih tečnosti u organizmu, a sprovodi se korišćenjem Ballancer Pro aparata, najboljeg aparata za limfnu drenažu na svetu.

 

limfna drenaza

 

Kome je namenjena drenaža tela?

 

Limfna drenaža celog tela je proveren i dokazan terapeutski metod, koji daje trenutno vidljive rezultate, a namenjen je svima kojima treba pomoć u rešavanju kako medicinskih, tako i estetskih problema. Najčešće indikacije za terapiju limfnom drenažom su:

 

 • medicinske: hronični edemi (otoci), postoperativne opstrukcije limfnih kanala, prevencija i tretman proširenih vena, sportske povrede (teniski lakat, skakačko koleno), sindrom karpalnog tunela, neuropatija, neuralgija, artroza, osteoporoza, giht
 • estetske: celulit, nega nakon liposukcije, regeneracija tkiva kod opekotina i ožiljaka, detoksikacija organizma, gojaznost i oblikovanje tela, poboljšanje ishrane kože i anti-aging efekat.

 

Kako se sprovodi drenaža tela Ballancer Pro aparatom?


Limfna drenaža celog tela uz pomoć Ballancer Pro aparata sprovodi se upotrebom jedinstvenog elastičnog odela koje se sastoji od 24 nezavisne komore sa kontrolisanim pritiskom. Sistem kontrole pritiska u komorama obezbeđuje da Ballancer Pro aparat automatski prilagođava svoj rad kojim blago stimuliše i aktivira limfne čvorove, što je suština limfne drenaže tela. Uporedo se masiraju i abdomenalni mišići iz kojih se uklanja nagomilana tečnost i toksini, a koža se prokrvljuje i obogaćuje svežim kiseonikom.


Ceo proces je bezbolan, traje 30 do 60 minuta i obavlja se prema unapred definisanom programu, koji se bira u zavisnosti od tegoba. Već posle prvog tretmana pacijenti se osećaju lako i opušteno, a nakon nekoliko nestaju tegobe kao što je otežana periferna cirkulacija, oticanje nogu ili proširene vene. Limfna drenaža, cena i broj tretmana, uslovljena je vašim tegobama, a definiše je lekar specijalista u zavisnosti od stanja organizma i željenih rezultata.

 

Benefiti Ballancer Pro limfne drenaže

 

U medicinskim i estetskim neinvazivnim tretmanima nezamenljiva je limfna drenaža. Cena lošeg funkcionisanja limfnog sistema previsoka je za stanje organizma u celini, a benefiti koje donosi limfna drenaža celog tela su sledeći:

 • poboljšanje ukupnog stanja imunološkog sistema
 • efikasna detoksikacija organizma
 • prevencija i tretman edema i venske cirkulacije
 • bolja ishrana i regeneracija tkiva uz anti-age efekat
 • prevencija pojave i otklanjanje celulita

 

Ukoliko vas zanima limfna drenaža, cena i detaljno objašnjenje tretmana, na pravom ste mestu.

Najnovije vesti
Postavite nam pitanje Odgovaramo u roku od 24h
* * *
Rekli su o našem
centru

Uz pomoc Vašeg kolektiva lepota zaista nije prolazna... Hvala Vam od srca!!!

NATALIJA RANĐELOVIĆ STOJANOVIĆ

Fenomenalno! Divan ambijent, ljubazne i profesionalne devojke...

MAJA ĐORĐEVIĆ

Hvala za današnji tretman i apsolutno sve pohvale za rad i posebno sa osoblje. Vidimo se opet u februaru...

ANKA ANA GAČIĆ

Prvi put se upoznajem sa tematikom epilacije. Imala sam slobodu da okrenem vaš broj, Jelena se javila. Sve pohvale jer i ono što sama nisam znala da treba da pitam devojka je u prijatnom razgovoru sama objasnila. Hvala joj na tome puno! Jelena je neko ko me je postakao da ovo konačno rešim. Hvala na profesionalnosti. Rado ću svoje iskustvo preneti meni bitnim ljudima.

IVANA RISTOVIĆ TODOROVSKI

Prelep salon, osoblje fantastično, posebna pohvala za Anu koja je zaista fantastičan kozmetičar, brzo i odlično radi, otvorena je za konsultacije, a uz njene savete rezultati su odmah vidljivi! Zaista mogu da kažem da je Ana od sada zadužena za negu mog lica i tela! Veliki pozdrav!

ŽELJKA ĆIRIĆ JAKOVLJEVIĆ

Beautiful! Stunning! Udobnost, ambijent i divno osoblje što samo uživo može da se doživi i dočara! Love it!

MARIJA VIKIĆ

Lepo i ugodno okruženje. Preporučujem svima. Sviđa mi se.

MARINA SMRKIĆ ĐURAŠOVIĆ
 • |