Relax masaža

Masaža je često spominjan termin i metod lečenja u istoriji, a i današnjici. Može se reći da je masaža poseban vid medicinskog lečenja i opuštanja. Sprovedena je pre 5000 hiljada godina u Kini, a posle se proširila i na Egipat, Tursku, Rim, Indiju... pa sve do dana današnjeg gde se masaža može naći na gotovo svakom mestu i kontinentu.
Priča o masaži počinje dodirom. Dodir, kao osnovna metoda masaže, proizvodi energetsko-fiziološku harmoniju mišića, tetiva, zglobova... kao i masera i klijenta.
 

DEJSTVO MASAŽE


Relaks masaža ima blagotvorno dejstvo na ljudski organizam. Prilikom izvođenja masaže, delujemo na nervni sistem preko kože, kao i na organe, čula, mišiće, telesne tečnosti. Znači, na organizam, kao celinu. Masaža ishranjuje ćelije, ubrzava metabolizam, pospešuje izbacivanje štetnih materija, smanjuje bol.

Relaks masaža se uglavnom primenjuje u cilju relaksacije, što i sama reč kaže, kao i u cilju boljeg opšteg stanja organizma.
 

AMBIJENT


U toku relaks masaže , ambijent u kome se ona radi treba da bude prijatan i za terapeuta i za klijenta. To znači da soba treba da bude zvučno izolovana, prijatne temperature, sa laganom relaksirajućom muzikom i podesivog osvetljenja.
 

TERAPEUT I NJEGOV DODIR


Prilikom masaže, terapeut treba da ima nežan, blag i umeren dodir koji lagano pokreće sva čula i tkiva u cilju što bolje relaksacije. Kontaktno sredstvo treba biti određeno masažno ulje, često u kombinaciji sa eteričnim uljem ( aroma terapija ).
Ulja određenog mirisa, takođe mogu imati uticaja na nervni sistem i opuštanje.

Na primer:

  • lavanda - protiv glavobolje
  • nana - umirujuće dejstvo
  • ruzmarin - osveženje i koncentracija
  • jasmin - podizanje raspoloženja


Ulje omogućava terapeutu da pokreti bolje klize bez povlačenja kože.
 

RELAKS MASAŽA - PODELA

  • relaks parcijalna ( posebno se masiraju ruke, noge, leđa, lice, stopala...30min. )
  • relaks celo telo ( masiranje celog tela klijenta oko 1h )

 

Kod ove vrste masaže nema starosnih granica, i određenih indikacija. Ukoliko želite da se osećate odmorno, relaksirano i raspoloženo - relaks masaža je pravi tretman za Vas.

Najnovije vesti
Postavite nam pitanje Odgovaramo u roku od 24h
* * *
Rekli su o našem
centru

Uz pomoc Vašeg kolektiva lepota zaista nije prolazna... Hvala Vam od srca!!!

NATALIJA RANĐELOVIĆ STOJANOVIĆ

Fenomenalno! Divan ambijent, ljubazne i profesionalne devojke...

MAJA ĐORĐEVIĆ

Hvala za današnji tretman i apsolutno sve pohvale za rad i posebno sa osoblje. Vidimo se opet u februaru...

ANKA ANA GAČIĆ

Prvi put se upoznajem sa tematikom epilacije. Imala sam slobodu da okrenem vaš broj, Jelena se javila. Sve pohvale jer i ono što sama nisam znala da treba da pitam devojka je u prijatnom razgovoru sama objasnila. Hvala joj na tome puno! Jelena je neko ko me je postakao da ovo konačno rešim. Hvala na profesionalnosti. Rado ću svoje iskustvo preneti meni bitnim ljudima.

IVANA RISTOVIĆ TODOROVSKI

Prelep salon, osoblje fantastično, posebna pohvala za Anu koja je zaista fantastičan kozmetičar, brzo i odlično radi, otvorena je za konsultacije, a uz njene savete rezultati su odmah vidljivi! Zaista mogu da kažem da je Ana od sada zadužena za negu mog lica i tela! Veliki pozdrav!

ŽELJKA ĆIRIĆ JAKOVLJEVIĆ

Beautiful! Stunning! Udobnost, ambijent i divno osoblje što samo uživo može da se doživi i dočara! Love it!

MARIJA VIKIĆ

Lepo i ugodno okruženje. Preporučujem svima. Sviđa mi se.

MARINA SMRKIĆ ĐURAŠOVIĆ
  • |