Dermapen tretman - unapređena mezoterapija

Dermapen tretman se može svrstati u podgrupu mezoterapije, koja je daleko unapređenija od prvobitnih tretmana mezoestetike.

Ova antiage metoda 21. veka je svrstana među najbolje tretmane podmlađivanja današnjice sa visokoefektnim rezultatima.

 

Devojka na tretmanu dermapenom.

 

Dugme za zakazivanje tretmana.

 

 

ŠTA JE DERMAPEN TRETMAN?


Dermapen tretman je kozmetička metoda podmlađivanja kojom se koži koja gubi kolagen i elastin vraća jedrina, blistavost, brišu nepravilnosti i bore sa lica.

Tretman se bazira na upotrebi dermapen električnog aparata. Dermapen - skinneedling aparat efikasno stimuliše proizvodnja kolagena i omogućava bolja apsorpcija kozmetičkih i lekovitih preparata. Sastoji se od većeg broja iglica koje istovremeno stimulišu regeneraciju tkiva i ubacuju aktivne supstance.

 

KAKO DERMAPEN DELUJE?


Stvaranjem programiranih i kontrolisanih mikropukotina na koži, stimuliše se koža da sama prirodno reaguje na regeneraciju i stvaranje novih elastičnih vlakana kolagena prirodnim putem.

 

U zavisnosti od dužine iglice, dermapen može postići mnoštvo rezultata. Od površinske hidratacije, poboljšanja apsorpcije kozmetičkih preparata, do tretiranja i lečenja ozbiljnijih problema kao što su ožiljci od akni, oštećenja na koži, duboke bore, alopecija...

 

KADA SE PREPORUČUJE DERMAPEN?

 

Iskustva su pokazala da se tretmanom mikroiglicama ne postiže samo podmlađivanje, već se on koristi i u sledećim stanjima:

 

 • poboljšanje teksture kože, sužavanje pora
 • uklanjanje akni i ožiljaka od akni
 • bolji tonus
 • bolja resorpcija kozmetičkih preparata
 • smanjenje pigmentacije i fleka
 • alopecija (gubitak kose)
 • pobiljšanje teksture grudi
 • tretiranje celulita i strija

 

KAKO SE IZVODI TRETMAN DERMAPENOM?

 

Tretman dermapenom se izvodi na savršeno čistoj koži, po mogućstvu sa već odrađenim hemijskim čišćenjem kože, dve nedelje pre, kao i pilingom.

Pre upotrebe dermapena, aplikuje se anestetik u vidu kreme. Radi se deo po deo regije, da bi tretman bio prijatniji. U toku tretmana se postepeno ubacuju kokteli za dermapen, a sastav koktela zavisiće od od toga šta želimo da postignemo  tretmanom.


Dužina iglica i dubina uboda zavisi od regije koja se tretira. Površine kao što su regija oko očiju, čelo i vrat se rade kraćim iglicama, dok se obrazi i delovi tela rade dubljim iglicama.

Cilj je doći do potkožnog tkiva, jer svaki problem vezan za kožu, uglavnom tu nastaje, a ostale vrste tretmana nemaju moć ulaska u derm i problem se rešava površinski i kratkotrajno, što nije slučaj kod dermapena.

 

 

KOLIKO TRAJE TRETMAN?

 

Sam tretman traje oko sat i po do dva sata, jer se ne sastoji samo iz bockanja iglicama, nego i primene seruma i maski koje će smiriti kožu.

 

DERMAPEN REZULTATI – ŠTA DA OČEKUJETE NAKON TRETMANA?


Dermapenom se postižu dugotrajni rezultati. U zavisnosti od cilja tretmana, efekti su vidljivi nakon dve nedelje ili posle 2-4 meseca.


Kod površnijih tretmana kao što su hidratacija, uklanjanje fleka, apsorpcija kozmetičkih preparata, rezultati su vidljivi već nakon tretmana ili nakon 7 dana.

Kod tretiranja ožiljaka dubokih bora i drugih oštećenja kože, efekti jesu vidljivi odmah, ali pravi i trajan efekat je moguć tek nakon 2 meseca, kad se stvori novi kolagen.

 

KOLIKO TRETMANA DERMAPENOM JE POTREBNO?

 

Potrebno je uraditi seriju od 3 do 5 tretmana u razmaku od po mesec dana kako bi se postigli vidljivi rezultati. Da bi se efekti tretmana održali potrebno uje ponoviti tretman jednom u 3 do 6 meseci.

 

DERMAPEN LICA I DRUGI TRETMANI


Dermapen se može kombinovati sa drugim tretmanima lica za postizanje maksimalnih rezultata, npr. sa mezoterapijom ili biorevitalozacojim. Takođe, prepopučuju se dermapen i hemijski piling, laserski tretmani ili duboka dermoabrazija, ali treba istaći da se za razliku od ovih tretmana, nakon dermapena možete odmah vratiti vašim uobičajenim aktivnostima.

 

DERMAPEN, MEZOTERAPIJA I DERMOROLER – U ČEMU JE RAZLIKA?


Prednost derpamen aparata je ta što su njegove iglice i do 5 puta tanje i 100 puta gušće od drugih sličnih aparata (npr. dermaroler). Takođe, njegova prednost je i ta što je veoma mali i praktičan za upotrebu, što mu daje prednost u radu kod manjih regija (oko očiju, nosa). Dermapen je brži i manje bolan tretman jer uključuje mogućnost upotrebe lokalnih anesetika.

Osnovna prednost tretmana mikroiglicama u odnosu na klasičnu mezoterapiju i dermaroler je ta što se u jednom tretmanu mogu tretirati različite vrste problema i stanja kože, jer ima podesive iglice od 0.2-2.5mm. Samim tim moguće je rešavati brzo i efikasno estetske nedostatke za koje se, do pojave dermapena, trebalo više vremena i novca.

 

 

 

OPORAVAK I NEGA POSLE TRETMANA DERMAPENOM


Nakon tretmana koža ume da bude crvena i blago upaljena, ali ovo crvenilo bi trebalo da nestane u proseku dva sata nakon tretmana.

Veoma je bitno znati da 3-4 dana nakon tretmana treba izbegavati jako sunce, bilo kakve pilinge i jake preparate za lice.

 

Jedino što smete staviti na kožu jeste preporučena krema stručnog lica koje vam je radilo tretman. Obično se preporučuju hidrirajući preparati kako bi se koži vratila vlaga, jer se nakon tretmana odvija intenzivan proces regeneracije kože i ona zna da bude suvlja nego obično.

 

DERMAPEN – PRE I POSLE

 

Iskustva sa dermapenom pokazala su da je nakon tretmana:

 

 • koža blistava i jedra
 • tekstura kože je poboljšana (koža je glatka, pore sužene i manje vidljive)
 • ten je ujednačen i fleke su manje vidljive
 • bore su manje vidljive
 • ožiljci od akni su manje upadljivi
 • koža je čistija i sa manje akni
 • koža deluje zategnutija
 • strije i celulit su manje primetni

 

DERMAPEN – KONTRAINDIKACIJE


Ovaj tretman ne bi trebalo da rade trudnice, dojilje, osobe sa epilepsijom, dijebetesom, kao ni onkološki pacijenti.
 

DERMAPEN - CENA

 

Cena dermapena zavisiće o tretirane regije i preperata koji se koriste.


Informacije o cenama usluga Plaza Beauty Centra možete pogledati u cenovniku na sajtu ili nas kontaktirajte za sva pitanja i nedoumice u vezi ovog tretmana.

Ako su podmlađivanje, ujednačen i blistav ten ono što želite, onda je dermapen pravi tretman za vas.

 

Najnovije vesti
Postavite nam pitanje Odgovaramo u roku od 24h
* * *
Rekli su o našem
centru

Uz pomoc Vašeg kolektiva lepota zaista nije prolazna... Hvala Vam od srca!!!

NATALIJA RANĐELOVIĆ STOJANOVIĆ

Fenomenalno! Divan ambijent, ljubazne i profesionalne devojke...

MAJA ĐORĐEVIĆ

Hvala za današnji tretman i apsolutno sve pohvale za rad i posebno sa osoblje. Vidimo se opet u februaru...

ANKA ANA GAČIĆ

Prvi put se upoznajem sa tematikom epilacije. Imala sam slobodu da okrenem vaš broj, Jelena se javila. Sve pohvale jer i ono što sama nisam znala da treba da pitam devojka je u prijatnom razgovoru sama objasnila. Hvala joj na tome puno! Jelena je neko ko me je postakao da ovo konačno rešim. Hvala na profesionalnosti. Rado ću svoje iskustvo preneti meni bitnim ljudima.

IVANA RISTOVIĆ TODOROVSKI

Prelep salon, osoblje fantastično, posebna pohvala za Anu koja je zaista fantastičan kozmetičar, brzo i odlično radi, otvorena je za konsultacije, a uz njene savete rezultati su odmah vidljivi! Zaista mogu da kažem da je Ana od sada zadužena za negu mog lica i tela! Veliki pozdrav!

ŽELJKA ĆIRIĆ JAKOVLJEVIĆ

Beautiful! Stunning! Udobnost, ambijent i divno osoblje što samo uživo može da se doživi i dočara! Love it!

MARIJA VIKIĆ

Lepo i ugodno okruženje. Preporučujem svima. Sviđa mi se.

MARINA SMRKIĆ ĐURAŠOVIĆ
 • |