Dermapen tretman - unapređena mezoterapija

Dermapen aparat se može svrstati u podgrupu mezoterapije, koja je daleko unapređenija od prvobitnih tretmana mezoestetike.
Ova antiage metoda 21. veka je svrstana među najbolje antiage tretmane današnjice sa visokoefektnim rezultatima.
 

ŠTA JE DERMAPEN?


Dermapen - skinneedling, je aparat pomoću kog se efikasno stimuliše proizvodnja kolagena i omogućava bolja apsorpcija kozmetičkih i lekovitih preparata. Sastoji se od većeg broja iglica koje istovremeno stimulisu regeneraciju tkiva i ubacuju aktivne supstance.
 

KOJA JE PREDNOST DERMAPENA U ODNOSU NA KLASIČNU MEZOTERAPIJU?


Prednost ovog aparata je ta što su njegove iglice i do 5 puta tanje i 100 puta gušće od drugih sličnih aparata ( dermaroler ). Takođe, njegova prednost je i ta što je veoma mali i praktičan za upotrebu, što mu daje prednost u radu kod manjih regija ( oko očiju, nosa ). Dermapen je brži i manje bolan tretman, ali takođe uključuje mogućnost upotrebe lokalnih anesetika.

Osnovna prednost dermanepna u odnosu na klasičnu mezoterapiju i dermaroler je ta što se u jednom tretmanu mogu tretirati različite vrste problema i stanja kože, jer ima podesive iglice od 0.2-2.5mm. Samim tim moguće je rešavati brzo i efikasno estetske nedostatke za koje se, do pojave dermapena, trebalo izdvojiti dosta vremena i novca.
 

KAKO DELUJE?


Stvaranjem programiranih i kontrolisanih mikropukotina na koži, stimuliše se koža da sama prirodno reaguje na regeneraciju i stvaranje novih elastičnih i kolagenih vlakana, prirodnim putem. U zavisnosti od dužine iglice, dermapen može postići mnoštvo rezultata. Od površinske hidratacije, poboljšanja apsorpcije kozmetićkih preparata,do tretiranja i lečenja ozbiljijih preoblema kao što su ožiljci od akni, oštećenja na koži, duboke bore, alopecija...
 

DERMAPEN SE KORISTI U SLEDEĆE SVRHE:

 

 • teskstura kože
 • pobljšanje tonusa
 • površinske bore
 • duboke bore
 • resorpcija kozmetičkih preparata
 • ožiljci od akni, a i drugih povreda
 • pigmentacija
 • strije
 • alopecija
 • pobiljšanje teksture grudi
 • užavanje pora
 • uklanjanje akni
 • tretiranje celulita

 

KAKO SE IZVODI TRETMAN I KOLIKO TRAJE?


Tretman dermapenom se izvodi na savršeno čistu kožu, po mogućstvu sa već odrađenim hemijskim čišćenjem kože, dve nedelje pre, kao i pilingom. Kokteli koji se ubacuju su različiti i zavise od toga šta želimo da postignemo u toku tretmana. Pre upotrebe dermapena, aplikuje se anestetik. Radi se deo po deo regije, da bi tretman bio prijatniji. U toku tretmana se postepeno ubacuje koktel, kako bi penetracija bila potpuna i efektnija. Dubina iglica zavisi od regije koja se tretira. Površine kao što su regija oko očiju, čelo i vrat se rade kraćim iglicama, dok se obrazi i delovi tela rade dubljim iglicama.

Cilj je dići do potkožnog tkiva, jer svaki problem vezan za kožu, uglavnom tu nastaje, a ostale vrste tretmana nemaju moć ulaska u derm i problem se rešava površinski i kratkotrajno, što nije slučaj kod dermapena.
 

 

 

KAKVI REZULTATI SE MOGU OČEKIVATI I KOLIKO JE TRETMANA POTREBNO?


Dermapenom se postižu dugotrajni rezultati. U zavisnosti od cilja tretmana, efekti su vidljivi nakon dve nedelje ili posle 2-4 meseca. Kod površnijih tretmana kao što su hidratacija, uklanjanje fleka, apsorpcija kozmetičkih preparata, rezultati su vidljivi već nakon tretmana ili nakon 7 dana. Kod tretiranja ožiljaka dubokih bora i drugih oštećenja kože, efekti jesu vidljivi odmah, ali pravi i trajan efekat je moguć tek nakon 2 meseca, kad se stvori novi kolagen.

Tretman se ponavlja na mesec dana, i potrebno je uraditi 3-5 ponavljanja za izrazito vidljive rezultate.Održavanje je jednom u 3 do 6 meseci. Sam tretman traje oko sat i po do dva sata, jer se ne sastoji samo iz bockanja iglicama, nego i primene seruma i maski koje će da smire kožu nakon ove metode mezoterapije.
 

ŠTA NAKON TRETMANA?


Nakon tretmana, koža je vidljivo crvena i malo upaljena. Bez obzira što ona deluje mirno posle tretmana, jer je maska učinila svoj posao, veoma je bitno znati da nakon dermapena, 3-4 dana treba izbegavati jako sunce, fizičke aktivnosti, bilo kakve pilinge, jake preparate. Jedino što smete staviti na kožu jeste preporučena krema stručnog lica koje Vam je radilo tretman.

Ako želite dugotrajne efekete, koji vidljivo podmlađuju i rešavaju efikasno probleme kože, onda je dermapen pravi tretman za Vas.

 

 

 

Najnovije vesti
Postavite nam pitanje Odgovaramo u roku od 24h
* * *
Rekli su o našem
centru

Uz pomoc Vašeg kolektiva lepota zaista nije prolazna... Hvala Vam od srca!!!

NATALIJA RANĐELOVIĆ STOJANOVIĆ

Fenomenalno! Divan ambijent, ljubazne i profesionalne devojke...

MAJA ĐORĐEVIĆ

Hvala za današnji tretman i apsolutno sve pohvale za rad i posebno sa osoblje. Vidimo se opet u februaru...

ANKA ANA GAČIĆ

Prvi put se upoznajem sa tematikom epilacije. Imala sam slobodu da okrenem vaš broj, Jelena se javila. Sve pohvale jer i ono što sama nisam znala da treba da pitam devojka je u prijatnom razgovoru sama objasnila. Hvala joj na tome puno! Jelena je neko ko me je postakao da ovo konačno rešim. Hvala na profesionalnosti. Rado ću svoje iskustvo preneti meni bitnim ljudima.

IVANA RISTOVIĆ TODOROVSKI

Prelep salon, osoblje fantastično, posebna pohvala za Anu koja je zaista fantastičan kozmetičar, brzo i odlično radi, otvorena je za konsultacije, a uz njene savete rezultati su odmah vidljivi! Zaista mogu da kažem da je Ana od sada zadužena za negu mog lica i tela! Veliki pozdrav!

ŽELJKA ĆIRIĆ JAKOVLJEVIĆ

Beautiful! Stunning! Udobnost, ambijent i divno osoblje što samo uživo može da se doživi i dočara! Love it!

MARIJA VIKIĆ

Lepo i ugodno okruženje. Preporučujem svima. Sviđa mi se.

MARINA SMRKIĆ ĐURAŠOVIĆ
 • |