Nikad lakše rešenje za duboke bore na licu

Bez obzira da li imate 35 godina i tek počinjete da vidite prve znakove starenja, ili 55 godina sa kožom koja vaše godine ne drži baš u tajnosti, traženje odgovora na pitanje: ,,Kako ublaziti bore?” je verovatno na vašem dnevnom redu.

 

U isto vreme, stručnjaci smatraju da mnogi od nas gube borbu protiv bora, bespomoćno posmatrajući odlazak mladosti.


Mnoge žene, kao i muškarci, veruju da je starenje kože neizbežno, ali zahvaljujući informacijama i tehnologijama kojima danas raspolažemo, zaista možemo izgledati mladoliko.



tretman-lica-protiv-bora

 

Sledi nekoliko ,,anti aging” strategija, koje će vam pomoći da otkrijete efikasan način za smanjenje bora. Nakon primene nekog od sledećih postupaka, uočićete promene na vašoj koži.

 

Kako ublažiti bore: Šta možete učiniti?


1. Izbegavajte sunce. Stručnjaci smatraju da izlaganje suncu ima važniju ulogu u nastanku bora od gena. Jedna studija otkriva da, braća i sestre koji su ograničili vreme izlaganja suncu imaju manje bora i izgledaju sveukupno mlađe od braće blizanaca, koji obožavaju da se sunčaju.

2. Koristite kremu za sunčanje. Ako ste izloženi sunčevoj svetlosti, na lice nanesite kremu za sunčanje! Krema će vas zaštiti od raka kože, a istovremeno će vam pomoći u sprečavanju nastanka bora.

3. Ne konzumirajte cigarete. Postoji veliki broj studija koje potvrđuju da cigaretni dim stari kožu, tako što oslobađa enzime, koji razgrađuju kolagen i elastin, važne komponente kože.

4. Prestanite da nanosite anti aging kreme na lice, koje peku vašu kožu, jer njeno nadraživanje može učiniti da koža izgleda starije.

Napomena: Neki anti aging proizvodi koje vam je prepisao dermatolog mogu da peku vašu kožu, ali to ponekad može biti u redu. Međutim, obavezno obavestite svog dermatologa o tome.

5. Spavajte dovoljno. Dermatolozi smatraju da telo, usled nedovoljno sna, proizvodi višak kortizola, hormona koji razgrađuje ćelije kože. Naspavajte se dovoljno, jer ćete tako pomoći vašoj koži da bude gusta, „elastičnija“ i da se manje nabora.

6. Ne žmurite, već uzmite naočare za čitanje! Svako žmirenje opterećuje mišiće lica, što dovodi do stvaranja bora na licu. Takođe je važno da nosite sunčane naočare kada ste izloženi suncu. Naočare će zaštiti vašu kožu oko očiju od sunčevih zraka, a vi nećete morati da žmirite.

7. Jedite više ribe, posebno lososa. Ne samo da je losos odličan izvor proteina, već je i izvanredan izvor esencijalne masne kiseline poznate kao omega-3. Esencijalne masne kiseline pomažu u nezi kože i održavaju je mladolikom. 

 

zena-stavlja-kremu-na-lice

 

Verujemo da će vam pomenute ,,anti aging” strategije pomoći da vratite mladolik izled svojoj koži i da ćete neke od saveta predložiti i svojoj drugarici ukoliko vam kaže: ,,Probala sam razne kreme, i dalje ne znam kako ublaziti bore”. Drugarica će vam biti zahvalna kada čuje da svaki postupak možete učiniti sama i to jednostavno, bez odlaska kod dermatologa.


Čak i ljudi, koji vide da im lice prevremeno stari, mogu poboljšati izgled kože, ukoliko promene svoj način života. Pušači koji prestanu da konzumiraju cigarete, primetiće da im koža izgleda zdravije ili ukoliko odlučite da nosite naočare, kada ste izloženi suncu, daćete koži priliku da se oporavi.

 

Ako primećujete da vam koža prevremeno stari, možda ćete želeti da posetite dermatologa. Novi tretmani i manje invazivni postupci za zaglađivanje bora 

 

Tretman brotiv bora


Održavanje kože lica glatkom i elastičnom nije lak zadatak. Bore se formiraju usled starenja kože, zbog čega koža postaje manje elastična. Takođe, nezdrava ishrana, konzumiranje cigareta i izlaganje suncu mogu dodatno naneti štetu našoj koži.

 


Tretman protiv bora je brz i pravi način za izravnanje linija na čelu, na koži oko usta i oko očiju, bez potrebe za operacijom.


U Plaza Beauty Centru nudimo nekoliko tretmana za staru, umornu i derevitalizovanu kožu sa borama, kao što su Genx skin – antiage tretman i Skinjexion – dubinsko brisanje bora. Posetite nas i pomoći ćemo vam da odlučite koji tretman protiv bora je pravi za vas!


Budite slobodni da nas kontaktirate na imejl: office@plazabeautycentar.rs ili na telefon: 061/407-48-47, 063/59-59-65 da biste vašoj koži ponovo vratili mladolik izgled!


Najnovije vesti
Postavite nam pitanje Odgovaramo u roku od 24h
* * *
Rekli su o našem
centru

Uz pomoc Vašeg kolektiva lepota zaista nije prolazna... Hvala Vam od srca!!!

NATALIJA RANĐELOVIĆ STOJANOVIĆ

Fenomenalno! Divan ambijent, ljubazne i profesionalne devojke...

MAJA ĐORĐEVIĆ

Hvala za današnji tretman i apsolutno sve pohvale za rad i posebno sa osoblje. Vidimo se opet u februaru...

ANKA ANA GAČIĆ

Prvi put se upoznajem sa tematikom epilacije. Imala sam slobodu da okrenem vaš broj, Jelena se javila. Sve pohvale jer i ono što sama nisam znala da treba da pitam devojka je u prijatnom razgovoru sama objasnila. Hvala joj na tome puno! Jelena je neko ko me je postakao da ovo konačno rešim. Hvala na profesionalnosti. Rado ću svoje iskustvo preneti meni bitnim ljudima.

IVANA RISTOVIĆ TODOROVSKI

Prelep salon, osoblje fantastično, posebna pohvala za Anu koja je zaista fantastičan kozmetičar, brzo i odlično radi, otvorena je za konsultacije, a uz njene savete rezultati su odmah vidljivi! Zaista mogu da kažem da je Ana od sada zadužena za negu mog lica i tela! Veliki pozdrav!

ŽELJKA ĆIRIĆ JAKOVLJEVIĆ

Beautiful! Stunning! Udobnost, ambijent i divno osoblje što samo uživo može da se doživi i dočara! Love it!

MARIJA VIKIĆ

Lepo i ugodno okruženje. Preporučujem svima. Sviđa mi se.

MARINA SMRKIĆ ĐURAŠOVIĆ
  • |
Pronađite nas na mapi 

PLAZA BEAUTY CENTER 00-24