Kako se radi hemijski piling lica?

Supermodeli imaju recept za besprekornu kožu lica. Pijte ogromne količine vode, budite naspavani i izbacite stres! Mi smo, ipak, svesni da je za glatku kožu i čiste pore potrebno nešto više od toga.


Ako tražite dramatičnu promenu u svom izgledu, hemijski piling lica bi mogao biti odgovor. Ovo je jedan od najjednostavnijih i najefikasnijih tretmana za vraćanje prirodnog, zdravog sjaja vašem tenu.



Devojka dodiruje svoje čisto lice nakon tretmana hemijskog pilinga lica.

 

Pre nego što krenete u poboljšanje opšteg stanja kože ovim tretmanom, evo nekoliko stvari koje bi trebalo da znate o hemijskom pilingu.
 

Šta je hemijski piling lica?


Hemijski piling je rastvor kiseline koji treba da izazove kontrolisan stepen povrede površine kože tokom procesa uklanjanja mrtvih ćelija, ostavljajući kožu mlađom, zategnutijom i glatkom.


Ova akcija se sprovodi na ćelijskom nivou, tako da nema stvarnih fizičkih oštećenja i povreda kože.


Piling se radi pažljivo formulisanim kiselinama kao što su salicilna kiselina, glikolna, mlečna koje se nanose na kožu kako bi nežno uklonile gornji sloj mrtvih ćelija. Kod zrelije kože preporučuju se derivati retinoične kiseline, dok se kod ožiljaka od akni bilo kog tipa bira trihlorsirćetna kiselina.


Ovaj proces podstiče prirodnu regeneraciju otkrivajući mlađi i svetliji sloj ispod. Rezultat je ujednačena, zdravija koža bez vidljivih nepravilnosti.

 

Vrste hemijskih pilinga


Pre nego što se odlučite za hemijski piling, važno je konsultovati se sa dermatologom kako biste zajedno odabrali najprikladniju opciju za vaš tip kože i starosnu dob.


Razlikujemo površinski, središnji i duboki piling.

 

  • AHA pilinzi - Ova vrsta blagih pilinga alfahidroksi kiselinama spada u površinske. Rade se voćnim kiselinama koje poboljšavaju teksturu kože boreći se protiv sitnih bora, hiperpigmentacije, dehidriranog i neujednačenog tena. Poželjni su posle tridesete, posebno pilinzi glikolnom i bademskom kiselinom koje duboko čiste kožu, otklanjaju površinski sloj epiderma otpušavajući pore. Redovnim korišćenjem pilinga posle tridesete imaćemo moćan anti age efekat, koža će biti glatke i svetlija, a pore manje vidljive.
  • BHA pilinzi – Piling betahidroksi voćnim kiselinama je posebno efikasan za tretiranje problematične kože sklone aknama. Kod mladih pacijenata sa masnom kožom, koristi se salicilna kiselina koja ima za cilj da smanji sekreciju sebuma, umanji zapaljinjske reakcije, blago ukloni crvene fleke i poboljša stanje problematične kože.

 

AHA hemijski piling u posudi i limun isečen na pola u pozadini.

 

  • TCA pilinzi – Tretmani trihlorsirćetnom kiselinom spadaju u središnje pilinge. Prva su opcija za lečenje ožiljaka od akni. Dovoljno je 2 do 3 tretmana da se ožiljci od akni bilo kog tipa redukuju do čak 70%. Oni se ne rade često, svega jedanput mesečno, a moraju se izvoditi pod kontrolom dermatologa jer ulaze dosta duboko u kožu i mogu izazvati komplikacije ukoliko ih izvode nestručna lica. Iako je prvenstveno tretiran kao hemijski piling za ožiljke od akni, odlično se pokazao kao hemijski piling za fleke.
  • Piling retinolom – Piling retinoičnom kiselinom spade više u biološke nego u hemijske pilinge. Ovde nema hemijske reakcije između kiseline i kože, već se retinol vezuje za ćelijske receptore manjajući metabolizam samih ćelija. Upotrebom određenog procenta retinola se ostvaruje višestruko dejstvo. Retinoična kiselina smanjuje hiperpigmentaciju, sužava pore, prosvetljuje kožu, umanjuje bore, hidrira i ima moćan antioksidantni efekat. Ovaj tretman je poželjan posle četrdesete godine.
  • Piling fenolom – Osim što je hemijski piling za fleke i staračke pege, ovaj duboki piling se koristi za stanja ozbiljnih oštećenja kože, jako dubokih bora, velike hiperpigmentacije i posledica jakih oštećenja od sunca. S obzirom da idu duboko u dermis, ovi pilinzi imaju najduži period oporavka i zahtevaju posebnu negu.
  • Kombinovani pilinzi – Radi boljih rezultata, pilinzi se mogu kombinovati. To je slučaj kod kože sklone aknama gde se često kombinuju AHA i BHA kiseline kako bi efekat bio bolji.

 

Hemijski piling u salonu – kako se radi i da li boli?

 

Kada da ga izvodi stručno lice u kozmetičkom salonu ovo je sasvim jednostavan, rutinski proces.


Koža se prvo očisti, a zatim se na nju nanosi rastvor kiselina i ostavlja da deluje. Sa sve pripremom kože i nanošenjem rastvora cela procedura ne bi trebalo da traje duže od 20 do 30 minuta. Rastvor se zatim neutrališe i briše sa lica, te se nanosi umirujuća maska.


Hemijski piling ne boli, ali možete osetiti blago, do malo jače peckanje, zbog čega je kožu ponekad potrebno dodatno hladiti.

 

Žena u salonu na tretmanu hemijskog pilinga lica.

 

Hemijski piling – oporavak

 

Hemijski piling ne preporučuje osobama sa osetljivom kožom lica, trudnicama i dojiljama, osobama koje boluju od rozacee kao ni onima koji imaju infekciju herpesom ili neku drugu infekciju na licu.


Svima ostalima dermatolog će odrediti tretman ili kombinaciju tretmana prema tipu i stanju kože.


Svi hemijski pilinzi se rade isključivo kada nema sunca, u jesenjem i zimskom periodu, da ne bi došlo do hiperpigmentacije.


Oporavak nakon tretmana varira:

 

  • Površinski pilinzi ne zahtevaju nikakav period oporavka. Kod mlađih, za najbolji efekat, se preporučuje serija 5 – 8 tretmana, jednom nedeljno po tretmanu. Za one oko i preko četrdesete, pogodno je dva puta godišnje na početku jeseni i pred kraj zime da bi koža ostala negovana i tokom leta.
  • Središnji pilinzi, kao što je tretman trihlorsirćetnom kiselinom, zahtevaju oporavak od 5 – 7 dana koji nije prijatan ali nije ni bolan, a koža izgleda veoma lepo. Središnji pilinzi se preporučuju kao redovan tretman posle pedesete, ali i mladima koji imaju oziljke od akni.
  • Retinoični piling ne zahteva neki poseban period oporavka. Ljuspanje se pojavljuju treći dan po nanošenju pilinga, blago izraženo, brašnasto i traje 2,3 dana. Počinje u centralnom delu lica, pa polako ide ka periferiji. Ova deskvamacija viška mrtvih ćelija završava se peti dan.

 

Iskusni dermatolozi predložiće vam kombinovanje hemijskih pilinga sa drugim procedurama. Površinski se kombinuju sa mezoterapijom, tj koktelima vitamina, hijalurona, kolagena. Bademske kiseline su idealne uz PRP tretman ili biorevitalizaciju.


Ono što nikako ne sme da se kombinuje su hemijski piling i sunce. Ni laser, ni sunčeva svetlost nisu prijatelji koži posle ovih tretmana, jer mogu da izazovu niz neželjenih reakcija.

 

Devojka u kozmetičkom salonu na tretmanu hemijskim pilingom.

 

Mikrodermoabrazija ili hemijski piling?

 

Ova dva kozmetička tretmana imaju isti cilj – poboljšanje kože lica, podsticanje regeneracije i uklanjanje mrtvih ćelija.

  • Mikrodermoabrazija

Neinvazivna procedura koja nežno odstranjuje površinski sloj kože koristeći uređaj sa sitnim kristalima ili dijamantskom glavom. Koristi se za sitne bore, neujednačen ten, suvu kožu i blage hiperpigmentacije. Nema nelagodnosti tokom tretmana, period oporavka je minimalan, a daje brze rezultate. Idealna je za osvežavanje kože i poboljšanja teksture.

  • Hemijski piling 

Efikasnost kiselina se pokazala se kao bolja opcija za tretiranje dubljih bora, ožiljaka od akni i ozbiljnijih problema sa hiperpigmentacijom. Hemijski piling je odlična terapija za akne i udvostručuje se kao preventivna mera za kožu sklonu bubuljicama. Razlog leži u tome što akcija pilinga briše mrtve ćelije i prljavštinu koja ima tendenciju da zapuši pore i tako izazove upalu.

 

Poslednjih godina pojavio se talas proizvoda koji obećavaju da će poboljšati kožu, a reklamiraju se kao hemijski piling kod kuće. Ovi eksfolijatori uklanjaju mitisere, regulišu lučenje sebuma, podstiču cirkulaciju, posvetljuju kožu, uklanjaju sitne bore i fleke od sunca. Efekat može biti dobar, ali će svakako odlazak kod stručnjaka dati bolje rezultate.

 

Hemijski piling lica - pre i posle


Pre hemijskog tretmana vaša koža može imati vidljive nepravilnosti u vidu hiperpigmentacije, akni, sitnih bora. Izgledaće umorno, dehidrirano i bez sjaja. To su razlozi zašto ste se odlučili za hemijski piling.


Iskustva su pokazala da posle tretmana voćnim kiselinama koža dobija novi izgled: mrtvi slojevi će se oljuštiti, a pojaviće se nova svetlija i blistavija koža.


Nepravilnosti i ožiljci će biti manje vidljivi, a tekstura će se poboljšati. Nakon ovog tretmana koža će biti glatka i lepa, a vi zadovoljni.

 

Koliko košta hemijski piling?

 

Cena ovog tretmana kreće se u proseku oko 8000 dinara. Možda ovaj tretman ne spada u red najeftinijih, ali su njegovi efekti izvanredni.


U rukama iskusnih stručnjaka hemijski pilinzi su moćno oružje za borbu protiv starenja, akni, hiperpigmentacija, fleka, pegica, suve i grube kože.


Ako i vi želite blistavo čisto i zdravo lice obratite se stručnom timu Plaza Beauty Center-a. 


Najnovije vesti
Postavite nam pitanje Odgovaramo u roku od 24h
* * *
Rekli su o našem
centru

Uz pomoc Vašeg kolektiva lepota zaista nije prolazna... Hvala Vam od srca!!!

NATALIJA RANĐELOVIĆ STOJANOVIĆ

Fenomenalno! Divan ambijent, ljubazne i profesionalne devojke...

MAJA ĐORĐEVIĆ

Hvala za današnji tretman i apsolutno sve pohvale za rad i posebno sa osoblje. Vidimo se opet u februaru...

ANKA ANA GAČIĆ

Prvi put se upoznajem sa tematikom epilacije. Imala sam slobodu da okrenem vaš broj, Jelena se javila. Sve pohvale jer i ono što sama nisam znala da treba da pitam devojka je u prijatnom razgovoru sama objasnila. Hvala joj na tome puno! Jelena je neko ko me je postakao da ovo konačno rešim. Hvala na profesionalnosti. Rado ću svoje iskustvo preneti meni bitnim ljudima.

IVANA RISTOVIĆ TODOROVSKI

Prelep salon, osoblje fantastično, posebna pohvala za Anu koja je zaista fantastičan kozmetičar, brzo i odlično radi, otvorena je za konsultacije, a uz njene savete rezultati su odmah vidljivi! Zaista mogu da kažem da je Ana od sada zadužena za negu mog lica i tela! Veliki pozdrav!

ŽELJKA ĆIRIĆ JAKOVLJEVIĆ

Beautiful! Stunning! Udobnost, ambijent i divno osoblje što samo uživo može da se doživi i dočara! Love it!

MARIJA VIKIĆ

Lepo i ugodno okruženje. Preporučujem svima. Sviđa mi se.

MARINA SMRKIĆ ĐURAŠOVIĆ
  • |
Pronađite nas na mapi 

PLAZA BEAUTY CENTER 00-24