Kako regenerisati kožu lica i pripremiti je za jesen?

Sezona godišnjih odmora se polako privodi kraju. Možda ste se sa letovanja vratili odmorni i osveženi duhom, ali se to sigurno ne može reći za vašu kožu lica koja je bila izložena jakom suncu, vetru i slanoj vodi. 



Mlada žena stavlja kremu na lice.

 

Nakon što letnja preplanulost izbledi, postaće vidljive tamne flekice, crvenilo i nove borice na licu. Ne možemo da vratimo vreme, ali možemo da primenimo tretmane koje koži vraćaju jedrost i svežinu.


Kako regenerisati kozu lica i pripremiti je za jesenju sezonu, saznajte u nastavku.

 

Kako sunce i slana voda utiču na kožu?


Svakodnevno izlaganje sunčevim zracima i slanoj, morskoj vodi učiniće da:

 

  • Koža postane suva i dehidrirana
  • Pojavljuju se flekice i tamne mrlje
  • Stare bore postaće vidljivije, a pojaviće se i nove
  • Koža se peruta, kapilari pucaju
  • Lice deluje opušteno i umorno


Sve ovo je posledica gubitka kolagena i elastina usled pojačanog izlaganju lica UV zračenju.

 

Kako osvežiti kožu lica kod kuće?


Vratili ste se sa odmora i sada ponovo možete da se posvetite nezi lica kod kuće. Evo kako:

 

  • Uspostavite dnevnu rutinu nege – koja podrazumva čišćenje, toniranje i hidriranje lica. Birajte preparate koji u sebi sadrže sastojke koji će koži vratiti vlažnost.
  • Blagi piling – nežan piling će smanjiti perutanje lica uklanjanjem odamrlog sloja ćelija, čime će omogućiti koži da diše.
  • Nahranite kožu spolja i iznutra – to znači upotrebu kreme i maske za lice i vrat koje su bogate hranljivom sastojcima (kolagen, A, D, E, C vitamin), ali i konzumiranje velikih količina svežeg voća i povrća. Hrana bogata antioksidansima boriće se protiv slobodnih radikala izazvanih sunčevim zračenjem.
  • Pijte dovoljne količine tečnosti
  • Koristite kreme sa zaštitnim faktorom – često se dešava da po povratku sa mora odložimo naše kreme sa SPF-om i zaboravimo na njih do sledećeg leta. Kreme koje štite od UV zračenja treba koristiti tokom čitave godine, bez izuzetka.

 

Žena pije vodu iz staklene flašice.

 

Kako očistiti lice od fleka i bubuljica?

 

Sigurno vam je poznat fenomen da vam se lice tokom boravka na moru iščisti, da bi po povratku sa letovanja naglo počele da vam izbijaju bubuljice i tamo gde ih nikad niste imali. To je znak da je vašem licu potrebno temeljno čišćenje kako bi koža ponovo “prodisala” i bila spremna za dalju negu.


Piling uz pomoć abraziva (mehanički piling) ili kiselina učiniće kožu glatkom i ponovo će joj vratiti sjaj.


Posebno efektivnim pokazao se hemijski piling i upravo je početak jeseni pravi trenutak da zakažete svoj prvi tretman ove vrste. Piling voćnim kiselinama je najzastupljeniji vid hemijskog pilinga koji se izvodi u kozmetičkom salonu. Efekat koji se dobija je glatka koža bez fleka, sitnih bora i bubuljica.


Dijamantska mikrodermoabrazija je još jedan tretman koji daje čist i ujednačen ten. Izvodi se mehaničkim uklanjanjem površinskog sloja kože uz pomoć dijamantskih pločica. Nakon svega nekoliko tretmana imaćete utisak sveže i jedre kože. Fleke od sunca se brišu, pore sužavaju, a lučenje sebuma smanjuje.

 

Žena na tretmanu lica u kozmetičkom salonu.

 

Kako hidrirati kožu lica?


Prvo što ćete primetiti po povratku sa letovanja je osećaj kao da vam je koža lica za broj manja, zateže i peruta se. To su sigurni znaci da joj nedostaje vlaga. Iako postoje mnoge kreme na tržištu koje koži donekle mogu vratiti vlažnost, duboka hidratacija lica moguća je jedino uz pomoć nekog od kozmetičkih tretmana.


Suva koža je često posledica slabe cirkulacije i lošeg protoka kiseonika. Ovaj problem uspešno rešava karboksi kiseonik tretman koji kombinuje nanošenje CO2 - karboksi maske i ultrazvučno čišćenje kože. Efekat koji se postiže je dopremanje kiseonika tamo gde je koži najporebniji. Koža postaje hidrirana, bore se smanjuju, a ten deluje revitalizovano i podmlađeno.


Osetite efekat duboke hidratacije uz Hidra clinic tretman koji obuhvata dve vrste masaže i nanošenje maske. Koža će povratiti vlažnost već nakon jednog tretmana, a ponovljeni tretmani vode osećaju jedre, zdrave i glatke kože. Kombinujte ga sa odgovarajućom kućnom negom za trajni rezultat.

 

Kako nahraniti kožu lica?


Mezoterapija bez igle je neinvazivna, bezbedna metoda ubacivanja hranljivih sastojaka duboko u derm. Na ovaj način se u kožu mogu uneti i krupni molekuli popout hijalurona i kolegena i u mnogi većoj količini u odnosu na druge tretmane. Dakle, za efekat istinski nahranjene kože mezoterapija bez igle može se smatrati metodom izbora. Ali ovo nije jedini razlog njene popularnosti. Razloga je više: zategnuta koža, manje bora, bolja hidratacija, manje fleka na licu…


Deramapen je savremena metoda kojom se uz pomoć mikroiglica specijalnog aparata podstiče stvaranje kolagena, uz istovremeno ubacivanje hranljivih sastojaka u kožu. Ova tzv.unapređena mezoterpija daje efekat boljeg tonusa i teksture kože, umanjuje bore i ožiljke od akni, vodi boljoj hidriranosti i što je najlepše od svega neki od ovih efekata mogu biti vidljivi već posle prvog tretmana.

 


Kombinacija svakodnevne nege kod kuće i odabir pravih tretmana za lice daće najbolje rezultate i pripremiti vašu kožu za hladno i vetrovito vreme koje nas uskoro očekuje. Zato zakažite na vreme konsultacije u Plaza Beauty Centru i dočekajte ovu jesen spremni.


Najnovije vesti
Postavite nam pitanje Odgovaramo u roku od 24h
* * *
Rekli su o našem
centru

Uz pomoc Vašeg kolektiva lepota zaista nije prolazna... Hvala Vam od srca!!!

NATALIJA RANĐELOVIĆ STOJANOVIĆ

Fenomenalno! Divan ambijent, ljubazne i profesionalne devojke...

MAJA ĐORĐEVIĆ

Hvala za današnji tretman i apsolutno sve pohvale za rad i posebno sa osoblje. Vidimo se opet u februaru...

ANKA ANA GAČIĆ

Prvi put se upoznajem sa tematikom epilacije. Imala sam slobodu da okrenem vaš broj, Jelena se javila. Sve pohvale jer i ono što sama nisam znala da treba da pitam devojka je u prijatnom razgovoru sama objasnila. Hvala joj na tome puno! Jelena je neko ko me je postakao da ovo konačno rešim. Hvala na profesionalnosti. Rado ću svoje iskustvo preneti meni bitnim ljudima.

IVANA RISTOVIĆ TODOROVSKI

Prelep salon, osoblje fantastično, posebna pohvala za Anu koja je zaista fantastičan kozmetičar, brzo i odlično radi, otvorena je za konsultacije, a uz njene savete rezultati su odmah vidljivi! Zaista mogu da kažem da je Ana od sada zadužena za negu mog lica i tela! Veliki pozdrav!

ŽELJKA ĆIRIĆ JAKOVLJEVIĆ

Beautiful! Stunning! Udobnost, ambijent i divno osoblje što samo uživo može da se doživi i dočara! Love it!

MARIJA VIKIĆ

Lepo i ugodno okruženje. Preporučujem svima. Sviđa mi se.

MARINA SMRKIĆ ĐURAŠOVIĆ
  • |
Pronađite nas na mapi 

PLAZA BEAUTY CENTER 00-24