Elektro stimulacija

Sredinom dvadesetog veka elektro-mišićna stimulacija koristila se isključivo u intenzivnim sportskim treninzima i u medicinske svrhe, a u poslednjih nekoliko godina svoju primenu pronašla je u estetskim tretmanima kao jedan od najboljih načina zatezanja i definicije tela.


EMS (elektro-mišićna stimulacija) podrazumeva korišćenje kontrolisanih električnih impulsa u cilju pojačavanja efikasnosti treninga. Spoljni električni impulsi direktno usmereni ka mišićima izazivaju prirodne mišićne kontrakcije i to je suštinski elektrostimulacija. Iskustva dokazuju da je trening efikasniji od konvencionalnog, a manje naporan i osetno kraći.

 

elektro stimulacija

 

Karakteristike EMS treninga

 

Mada je u početku korišćena isključivo u medicinske svrhe, u modernom fitnesu danas nezamenljiva metoda upravo je elektro stimulacija. Iskustva pokazuju da su rezultati bolji, postižu se brže, a uz kontinuiranu vežbu efekat je trajniji nego kod običnog treninga.

 

Karakteristike treninga:

 

 • EMS je potpuno bezbedna, bezbolna, ne stvara opterećenje zglobova i zglobnih veza i ne krivi kičmu. Istovremeno se trenira više grupa mišića i aktivira čak 95% mišićnih vlakana što znači da dobijate trening celog tela. Elektro stimulacija, iskustva potvrđuju, doživljava se kao prijatna i opuštajuća već nakon prvog tretmana.
 • traje svega 20 minuta, a dovoljna su dva treninga nedeljno da se dostignu i čak premaše rezultati konvencialnog treninga. Posle toga sledi 10 minuta EMS masaže koja opušta mišiće, dakle za samo 30 minuta postižu se optimalni rezultati.
 • rezultati su vidljivi već posle 4 do 6 tretmana.
 • svaki trening vodi sertifikovani EMS trener koji planira program isključivo za vas u zavisnosti od problema i definisanih ciljeva.
 • kontroliše svaku mišićnu grupu dajući telu do 150 puta više mišićnih kontrakcija nego tradicionalan trening.
 • nije potrebna oprema jer se na treningu dobija sve što vam je neophodno-specijalno odelo opremljeno elektrodama (helanke i majica) napravljeno za što bolje propuštanje električnih impulsa.
 • manje je naporan od tradicionalnog treninga, a dokazano je da elektro-mišićna stimulacija daje bolje rezultate. Zbog toga je idealan u fitnes treninzima, ali i u rehabilitaciji, jer potpomaže proces oporavka od povreda.

Ipak elektro-mišićna stimulacija nije pogodna za svakoga. Neophodno je da imate više od 18 godina i da nemate virusne ili bakterijske infekcije, kancer, tuberkulozu, arterisklerozu, hemofiliju, srčana oboljenja, dijabetes, epilepsiju, i da niste trudni. Ako bi se u nekim od navedenih slučajeva primenila elektro stimulacija, iskustva su nedovoljna i nepouzdana da bi se tretman tretirao kao bezbedan.

 

elektro stimulacija

 

Elektro-mišićna stimulacija – pozitivni efekti

 

Elektro-mišićna stimulacija za telo je sasvim prirodan tretman, obzirom da samo pojačava prirodne, fiziološke impulse koje proizvode naši mišići i koji za rezultat imaju kontrakcije.


Uz EMS trening postići ćete:

 • Gubitak viška kilograma i masnih naslaga
 • Ubrzavanje i poboljšavanje metaboličkih procesa
 • Izgradnju, jačanje i oblikovanje mišića i grupa mišića
 • Učvršćivanje kože i tkiva, razgradnju i smanjenje celulita, kao i prevenciju pojave celulita
 • Eliminaciju bola i ukočenosti
 • Lakši i brži oporavak nakon povrede
 • I svakako, povećanje snage, izdržljivosti i vitalnosti organizma

Zanimljivo je da EMS troši kalorije i tokom i nakon treninga, zbog toga je za brze a efikasne rezultate preporučeni tretman upravo elektro stimulacija. Iskustva korisnika pokazuju da se tokom 20-minutnog vežbanja potroši 500 kalorija, posle 4 do 6 sati još 1200 kalorija, a između 24 i 48 sati do neverovatnih 4000 kalorija.

 

Elektro stimulacija – iskustva


Elektro-mišićna stimulacija daje zaista brze i odlične rezultate, ali efekti treninga mogu biti trajni samo ako tretman konstantno ponavljate. Za postizanje i održavanje idealne telesne težine i zategnuto i definisano telo bez celulita biće vam potrebno svega 20 minuta dva puta sedmično i baš zbog toga, ako želite efektan trening za savršeno telo bez napora EMS je najbolji izbor za vas.

Najnovije vesti
Postavite nam pitanje Odgovaramo u roku od 24h
* * *
Rekli su o našem
centru

Uz pomoc Vašeg kolektiva lepota zaista nije prolazna... Hvala Vam od srca!!!

NATALIJA RANĐELOVIĆ STOJANOVIĆ

Fenomenalno! Divan ambijent, ljubazne i profesionalne devojke...

MAJA ĐORĐEVIĆ

Hvala za današnji tretman i apsolutno sve pohvale za rad i posebno sa osoblje. Vidimo se opet u februaru...

ANKA ANA GAČIĆ

Prvi put se upoznajem sa tematikom epilacije. Imala sam slobodu da okrenem vaš broj, Jelena se javila. Sve pohvale jer i ono što sama nisam znala da treba da pitam devojka je u prijatnom razgovoru sama objasnila. Hvala joj na tome puno! Jelena je neko ko me je postakao da ovo konačno rešim. Hvala na profesionalnosti. Rado ću svoje iskustvo preneti meni bitnim ljudima.

IVANA RISTOVIĆ TODOROVSKI

Prelep salon, osoblje fantastično, posebna pohvala za Anu koja je zaista fantastičan kozmetičar, brzo i odlično radi, otvorena je za konsultacije, a uz njene savete rezultati su odmah vidljivi! Zaista mogu da kažem da je Ana od sada zadužena za negu mog lica i tela! Veliki pozdrav!

ŽELJKA ĆIRIĆ JAKOVLJEVIĆ

Beautiful! Stunning! Udobnost, ambijent i divno osoblje što samo uživo može da se doživi i dočara! Love it!

MARIJA VIKIĆ

Lepo i ugodno okruženje. Preporučujem svima. Sviđa mi se.

MARINA SMRKIĆ ĐURAŠOVIĆ
 • |