Higijenski tretman lica - prvi korak ka zdravoj i blistavoj koži

Drevna kineska mudrost kaže da putovanje od hiljadu milja započinje jednim korakom. U kozmetici taj prvi korak na putu ka negovanoj koži jeste higijenski tretman lica. On je doslovno temelj svake dalje kozmetičke nege, jer koža koja nije dubinski čista ne može biti sjajna, lepa i zdrava.



Devojka na higijenskom tretmanu lica u kozmetičkom salonu.

 

Šta je klasični tretman čišćenja lica?

 

Osnovna uloga kože, najvećeg organa ljudskog tela, je zaštitna uloga, jer predstavlja barijeru koja nas čuva od mnogobrojnih nepovoljnih spoljašnjih uticaja. Da bi tu funkciju adekvatno obavljala koža mora biti zdrava, a samo čista koža je zdrava koža.


Zbog toga je dubinsko čišćenje lica temelj svih drugih kozmetičkih procesa i tretman koji će vam svaki iskusni stručnjak predložiti kao prvi i osnovni korak nege.


Dakle, higijenski tretman, poznat i kao klasični tretman, je profesionalna tretman dubinskog čišćenja u nekoliko važnih koraka koji će rezultirati preporođenim tenom i negovanom kožom lica.

 

Higijenski tretman lica – postupak

 

Sam postupak higijenskog tretmana sastoji se iz nekoliko faza koje se međusobno nadovezuju:

 

  • dezinfekcija kože lica je mnogo više nego umivanje i ciscenje lica kuci, jer se dezinfekcionim sredstvima koja su nežna za kožu skida sav višak prljavštine, zaostale šminke i sredstava za negu, a koža blago dezinfikuje kako bi se uklonili sa nje svi patogeni koji bi mogli da izazovu infekciju. Ovo je neophodna i savršena priprema za sledeći korak.
  • piling lica je proces uklanjanja mrtvih ćelija sa površine kože i najčešće je mehanički, ali po savetu stručnog lica može biti i hemijski koji se radi blagim, ali efikasnim voćnim kiselinama. Posle pilinga koža je očišćena i nežna, a ten ujednačen i blistav. Ovaj korak poseban značaj ima za čišćenje masne kože lica, jer efikasno uklanja višak sebuma.
  • otvaranje pora vrši se specijalnim maskama za lice sa enzimima koji omekšavaju kožu, što omogućava da se u sledećem koraku lakše uklone bubuljice
  • komedoekspresija je odgovor na pitanje kako ocistititi lice od mitisera i bubuljica. Ona je obavezan deo tretmana tokom kog vam kozmetičar sitiskuje bubuljice i mitisere. Zbog prethodno otvorenih pora i zbog profesionalnog pristupa ovaj korak je znatno efikasniji i manje bolan nego kada ga sprovodite sami.
  • maska za lice se nanosi da bu umirila tretirano područje, a nju prema stanju i tipu kože bira vaš kozmetičar
  • blaga masaža koja sledi, opušta mišiće, podiže tonus i poboljšava mikrocirkulaciju, a nanošenjem seruma tokom masaže koža se dodatno hrani, hidrira ili podmlađuje
  • nanošenje hidratantne kreme ili maske za lice je sama završnica higijenskog tretmana koja kožu dubinski hrani i hidrira što je čini nežnom, mekom i elastičnom

 

Devojci stavljaju masku na lice u kozmetičkom salonu.

 

Koliko traje higijenski tretman lica?

 

Trajanje higijenskog tretmana lica je obično oko 60 minuta, ali će vam kozmetičar napomenuti ukoliko proceni da bi zbog stanja kože ili prisustva velikog broja bubuljica moglo biti drugačije. Sam tretman je ugodan i nije neprijatan, pa ćete u tih sat vremena zaista uživati.

 

Koliko često raditi higijensko čišćenje lica?

 

Tretman higijenskog čišćenja lica preporučuje se jednom mesečno kod normalne kože ili najviše dva puta mesečno kod problematične kože sklone aknama i upalnim procesima.

 

Kome je namenjen ovaj tretman?

 

Kao temelj nege i svih ostalih kozmetičkih tretmana, ovaj postupak je namenjem svima, jer odgovara svim tipovima kože, od suve, preko mešovite do masne.


Ne postoje ograničenja po pitanju uzrasta. Nežnoj koži tinejdžera koja je sklona aknama pomoći će u borbi protiv bubuljica, zreloj će vratiti blistavost i sjaj, a u poznim godinama obezbediće hidriranost, elastičnost i prevenirati pojavu fleka i pega.

 

Higijenski tretman lica – pre i posle tretmana

 

Postoje brojni benefiti ove kozmetičke metode koji su evidentni veoma brzo nakon tretmana:

 

  • sjajan i blistav ten
  • ujednačen tonus
  • dubinski očišćene pore i čisto lice bez bubuljica
  • nahranjena i hidrirana koža koja je vidno lepša, elastičnija i zategnutija.

 

Kolika je razlika pre i posle tretmana i sami ćete lako i brzo uočiti.

 

Može li se obaviti higijenski tretman lica kod kuće?

 

Ovo je jedan od onih tretmana za koje je neophodno edukovano lice, profesionalan pristup i konstantan stručan nadzor, zbog čega je savet da ovo ne radite kod kuće. Pokušaj čišćenja lica u kućnim uslovima pre će rezultirati iziritiranom i inficiranom kožom.


Ako jednom mesečno obavite profesionalni higijenski tretman lica (cena je pristupačna i svako od nas to sebi može priuštiti), a dnevnu negu kod kuće sprovodite po savetima svog kozmetičara, bićete prezadovoljni rezultatima.


Cena klasičnog higijenskog čišćenja lica u Plaza Beauty Centru iznosi 6000 dinara.


U našem salonu vaša koža će dobiti kraljevski tretman nakon kojeg ćete izvući maksimalne benefite iz proizvoda koje koristite u kućnoj nezi, a njihovi efekti biće neuporedivo bolji. Posetite Plaza Beauty Center i sami se uverite u to.
 


Najnovije vesti
Postavite nam pitanje Odgovaramo u roku od 24h
* * *
Rekli su o našem
centru

Uz pomoc Vašeg kolektiva lepota zaista nije prolazna... Hvala Vam od srca!!!

NATALIJA RANĐELOVIĆ STOJANOVIĆ

Fenomenalno! Divan ambijent, ljubazne i profesionalne devojke...

MAJA ĐORĐEVIĆ

Hvala za današnji tretman i apsolutno sve pohvale za rad i posebno sa osoblje. Vidimo se opet u februaru...

ANKA ANA GAČIĆ

Prvi put se upoznajem sa tematikom epilacije. Imala sam slobodu da okrenem vaš broj, Jelena se javila. Sve pohvale jer i ono što sama nisam znala da treba da pitam devojka je u prijatnom razgovoru sama objasnila. Hvala joj na tome puno! Jelena je neko ko me je postakao da ovo konačno rešim. Hvala na profesionalnosti. Rado ću svoje iskustvo preneti meni bitnim ljudima.

IVANA RISTOVIĆ TODOROVSKI

Prelep salon, osoblje fantastično, posebna pohvala za Anu koja je zaista fantastičan kozmetičar, brzo i odlično radi, otvorena je za konsultacije, a uz njene savete rezultati su odmah vidljivi! Zaista mogu da kažem da je Ana od sada zadužena za negu mog lica i tela! Veliki pozdrav!

ŽELJKA ĆIRIĆ JAKOVLJEVIĆ

Beautiful! Stunning! Udobnost, ambijent i divno osoblje što samo uživo može da se doživi i dočara! Love it!

MARIJA VIKIĆ

Lepo i ugodno okruženje. Preporučujem svima. Sviđa mi se.

MARINA SMRKIĆ ĐURAŠOVIĆ
  • |
Pronađite nas na mapi 

PLAZA BEAUTY CENTER 00-24