Hemijski piling- akne, fleke, bore i masna koža idu u zaborav

Desetine studija pokazuju da zagađivači u vazduhu na ljudskoj koži mogu doprineti starenju kože, dermatitisu, promeni boje kože, ekcemu, psorijazi i aknama. Potreba za dubinskim čišćenjem lica veća je nego ikada.



hemijski piling koze

 

Verovatno ste se sa nekim od nepravilnosti na koži lica do sada suočili - akne, ožiljci, pigmentacija, sitne bore na licu. Koliko god se trudili da ih prekrijete skupom i kvalitetnom šminkom, efekat često nije onakav kakav ste zamislili.


Za početak, okrenite se kvalitetnoj nezi lica. Stoga vam predstavljamo tretman koji donosi izuzetne rezultate- hemijski piling lica, brz i uglavnom bezbolan tretman koji će vaše lice učiniti blistavim, čistim i glatkim. Plaza Beauty Center je pravo mesto za vas!

 

Šta je hemijski piling lica

 

Za razliku od mehaničkog pilinga, hemijski piling lica podrazumeva upotrebu hemijskih jedinjenja koji u reakciji sa kožom uklanjaju površinski, mrtvi sloj kože, skidajući sve nečistoće i rešavajući niz nepravilnosti na koži.


Možemo slobodno reći da je hemijski piling lica tretman koji je namenjen različitim starosnim kategorijama i rešava širok spektar nepravilnosti na koži lica. U osnovi, ovi tretmani lica dubinski čiste kožu, ali, u zavisnosti od toga koje hemijske supstance se koriste, efikasni su i u:

  • smanjenju ožiljaka
  • akni
  • pigmentacija na koži
  • ublažavanju znakova starenja

 

Tipovi hemijskih pilinga


U zavisnosti od tipa kože i nepravilnosti na koži, postoji nekoliko tipova hemijskog pilinga lica: površinski, srednji i duboki pilinzi.


Podelu je moguće izvršiti i prema tipu kiseline koja se koristi (salicilna, sirćetna, glikolna...). Koji tretman će se koristiti odrediće stručni tim Plaza Beauty centra nakon detaljnog pregleda vaše kože lica, određivanja tipa kože i detektovanja nepravilnosti na licu.

 

Hemijski piling salicilnom kiselinom


Ako ste u pubertetu i borite se sa masnom kožom lica, aknama i mitiserima, naš stručni tim će vam preporučiti hemijski piling salicilnom kiselinom. Poznato je da se salicilna kiselina koristi u tretmanima aknozne kože i nezi lica mladih osoba kako bi se smanjilo lučenje sebuma, ublažile i eliminisale zapaljenske reakcije i crvenilo.


Mlade osobe mogu da probaju i središnji hemijski pilng trihlorosirćetnom kiselinom u slučaju da su na licu ostali ožiljci od akni. Ovaj piling prodire u dublje slojeve kože i može da smanji ožiljke i do 70 odsto.

 

Hemijski piling glikolnom kiselinom


Piling glikolnom kiselinom duboko čisti kožu, uklanja površinski sloj kože, smanjuje pore, čini je svetlijom, glatkom, negovanom. Redovnom upotrebom ovog pilinga posle 30. godine, dobija se anti age efekat, odnosno usporava se starenje kože i pogodan je za dubinsko brisanje bora.

 

hemijski tretman lica, devojka

 

Hemijski piling retinoičnom kiselinom


Ovaj hemijski tretman lica podrazumeva upotrebu retinola u određenom procentu. S obzirom da je retinol poznat sastojak brojnih proizvoda protiv starenja kože, ovaj tretman se preporučuje osobama u zrelijim godinama, posle 40.


Hemijski piling retinolom smanjuje hiperpigmentacije, posvetljuje kožu i hidrira je. Uz to, on je moćan antioksidant koji je efikasan u borbi protiv slobodnih radikala, pre svega iz zagađenja iz spoljašnje sredine.


Moguće je perutanje kože pet do sedam dana posle ovog tretmana, ali to ne treba da vas uplaši, jer je cilj i bio da se ukloni površinski sloj kože.

 

Hemijski piling trihlorsirćetnom kiselinom


Piling trihlorsirćetnom kiselinom je intenzivniji piling i zbog toga se svrstava u središnje pilinge. Osim uklanjanja ožiljaka od akni, koristi se i kod osoba zrelih godina koje imaju znakove hiperpigmentacije i dublje bore.

 

PRX tretman


Prx tretman je hemijski piling koji se pravi kombinacijom trihlorosirćetne kiseline i vodonik-peroksida. Namenjen je svim uzrastima i može se primenjivati u bilo koje doba godine. Primenjuje se u slučajevima akni na licu, mitisera, hiperpigmentacija i starenja kože. Ovo je jedan od najpopularnijih tretmana lica u svetu estetike i dermatologije.

 

Hemijski tretman lica – dinamika i učestalost tretmana


Generalna preporuka je da se ovi tretmani rade tokom jeseni i zime jer je izloženost suncu mnogo manja.


Kada je reč o dinamici tretmana, mlađoj populaciji se preporučuje serija tretmana jednom godišnje – pet do osam tretmana jednom nedeljno. Ako ste stariji od 30 godina, najbolje rezultate imaćete ako se podrvgnete hemijskim pilinzima dva puta godišnje, početkom jeseni i krajem zime.


Za sve bliže informacije, pozovite nas ili nas posetite u najsavremenijem esetskom centru u Beogradu, Gospodar Jovanova 43. Tu smo da vaše lice učinimo savršenim.


Najnovije vesti
Postavite nam pitanje Odgovaramo u roku od 24h
* * *
Rekli su o našem
centru

Uz pomoc Vašeg kolektiva lepota zaista nije prolazna... Hvala Vam od srca!!!

NATALIJA RANĐELOVIĆ STOJANOVIĆ

Fenomenalno! Divan ambijent, ljubazne i profesionalne devojke...

MAJA ĐORĐEVIĆ

Hvala za današnji tretman i apsolutno sve pohvale za rad i posebno sa osoblje. Vidimo se opet u februaru...

ANKA ANA GAČIĆ

Prvi put se upoznajem sa tematikom epilacije. Imala sam slobodu da okrenem vaš broj, Jelena se javila. Sve pohvale jer i ono što sama nisam znala da treba da pitam devojka je u prijatnom razgovoru sama objasnila. Hvala joj na tome puno! Jelena je neko ko me je postakao da ovo konačno rešim. Hvala na profesionalnosti. Rado ću svoje iskustvo preneti meni bitnim ljudima.

IVANA RISTOVIĆ TODOROVSKI

Prelep salon, osoblje fantastično, posebna pohvala za Anu koja je zaista fantastičan kozmetičar, brzo i odlično radi, otvorena je za konsultacije, a uz njene savete rezultati su odmah vidljivi! Zaista mogu da kažem da je Ana od sada zadužena za negu mog lica i tela! Veliki pozdrav!

ŽELJKA ĆIRIĆ JAKOVLJEVIĆ

Beautiful! Stunning! Udobnost, ambijent i divno osoblje što samo uživo može da se doživi i dočara! Love it!

MARIJA VIKIĆ

Lepo i ugodno okruženje. Preporučujem svima. Sviđa mi se.

MARINA SMRKIĆ ĐURAŠOVIĆ
  • |
Pronađite nas na mapi 

PLAZA BEAUTY CENTER 00-24