Šta je mezoterapija lica i kako se radi?

Prvi znaci starenja javljaju se negde oko 30. godine i manifestuju se kao fine bore oko očiju i u predelu usana. Pored toga, menja se i naš ten koji postaje neujednačen, a moguća je i pojava vidljivih kapilara. Sve se to dešava posredstvom raznih uticaja poput genetike, ali jasno odražava i naš životni stil. Možda starenje ne možemo zaustaviti, ali njegove posledice možemo uspešno ukloniti zahvaljujući mezoterapiji.



U nastavku teksta pročitajte šta je mezoterapija lica, kako se radi i kakve rezultate daje.

 

Šta je i kako se radi mezoterapija lica?

 

Mezoterapija predstavlja siguran znak odakle početi kada su u pitanju antyaging tretmani. U pitanju je savremena metoda nazvana po središnjem delu kože – mezodermu, u koji se tokom tretmana ubrizgavaju sastojci koji povoljno utiču na izgled kože kako bi ona bila lepa, zdrava i hidrirana.


Poput nas, stari i naša koža, a pod različitim atmosferskim uticajima ona gubi i na kvalitetu, te više nije jedra, hidrirana i zaglađena kao nekad. Zato bi je trebalo redovno negovati, a katkad kreme i drugi preparati jednostavno nisu dovoljni. Baš tada se uključuje mezoterapija kao sigurno sredstvo, ali i preventiva, budući da:

 

  • poboljšava ten
  • obezbeđuje kvalitet kože
  • daje koži tonus i svežinu
  • usporava starenje
  • jača zidove kapilara
  • otklanja podočnjake
  • hidrira
  • ublažava bore
  • hrani, i to naročito površinske slojeve kože

 

 

Pomoću mikroinjekcija u središnji sloj kože dospeva koktel prirodnih sastojaka koji u sebi sadrži:

 

  • hijaluronsku kiselinu
  • vitamine A, B, C, E, K
  • minerale
  • aminokiseline
  • antioksidanse
  • faktore rasta

 

Sinergija svega ovoga upravo je koži nedostajala kako bi ona izgledala vidno podmlađeno, a sve zahvaljujući ovom boost koktelu koji prodire tamo gde kozmetički preparati ne mogu dopreti. Na taj način koža je nahranjena, u pravoj meri hidrirana, a podstiče se i stvaranje novog kolagena koji umanjuje bore i usporava starenje.

 

Koliko tretmana mezoterapije je potrebno?

 

Sam tretman traje oko pola sata i može se raditi bilo kada i u bilo koje doba godine. Nije bitno da li je koža osunčana ili ne kada je u pitanju mezoterapija lica. Koliko često bi je trebalo upražnjavati obično zavisi od stanja kože, kao i starosti klijenta, ali recimo da je u početku preporučljivo 2 do 4 tretmana, a zatim se tretman ponavlja posle jedne do dve nedelje, a rezultati tada mogu biti vidljivi i do godinu dana. Nakon toga, može se raditi jedna do dve u godinu dana ili češće, jednom u par meseci, ako za tim ima realne potrebe.

 

Devojka na tretmanu mezoterapije lica.

 

Biorevitalizacija ili mezoterapija?

 

Svaka od ovih metoda ima svoje prednosti i obe su vrlo efikasne. Mezoterapija je novija tehnika, dakle, mlađa je od biorevitalizacije, a razlika je sledeća:

 

  • u biorevitalizaciji se koriste proizvodi čiji je glavni sastojak hijaluronska kiselina
  • u mezoterapiji stručno lice bira mešavinu sastojaka (vitamini, aminokiseline, peptidi) na osnovu vaših kožnih problema i taj koktel često sadrži u sebi i hijaluron

 

U Plaza Beauty Centru bićete detaljno pregledani i lekar će na osnovu stanja vaše kože odrediti koja vam procedura više odgovara. Ukupno iskustvo govori u prilog tome da će klijentima koji su mlađi od 30 godina više odgovarati mezoterapija, budući da telo i dalje izdašno proizvodi kolagen, te nema potrebe za njegovim dodatnim inkorporiranjem. Nakon 30. godine, telo slabije proizvodi kolagen i neophodna je dodatna hidratacija i tada se preporučuje biorevitalizacija.

 

Obe ove procedure su sasvim bezbedne i blagotvorne kada ste u rukama pravih ljudi koji znaju šta rade, poput onih u Plaza Beauty Centru.

 

Dermapen ili mezoterapija?

 

Oba tretmana imaju za cilj da poboljšaju kvalitet vaše kože, ali evo neke smernice na osnovu kožnih problema:

 

  • ako želite da oživite kožu koja je suva i dehidrirana, a pritom je prisutna pojava finih bora i nemate velike probleme sa ožiljcima i proširenim porama, onda je mezoterapija pravi izbor za vas
  • ako pored kožnih problema imate i vidljive ožiljke ili vas muče proširene pore, onda odluka pada na dermapen koji sintetiše kolagen i radi na poboljšanju strukture vaše kože

 

 

Koliko košta mezoterapija lica?

 

Nikad nemojte birati tretman na osnovu njegove cene jer vas to može skupo koštati. Ukoliko birate jeftinije varijante, znajte da vas rešavanje problema kasnije mnogo više može koštati nego da odmah odvojite određenu sumu novca za siguran i bezbedan tretman kože.


U Plaza Beauty Centru mezoporacija, odnosno mezoterapija bez igle koštaće vas 6000 dinara, a sa iglom 8000 dinara. Svi tretmani obavljaju se u besprekornim uslovima i najsavremenijim metodama i aparatima.

Za koji god tretman da se opredelite ili vam ga preporučio lekar, budite sigurni da ćete biti zadovoljni u potpunosti i zato nas posetite već danas i ne odlažite magiju.


Najnovije vesti
Postavite nam pitanje Odgovaramo u roku od 24h
* * *
Rekli su o našem
centru

Uz pomoc Vašeg kolektiva lepota zaista nije prolazna... Hvala Vam od srca!!!

NATALIJA RANĐELOVIĆ STOJANOVIĆ

Fenomenalno! Divan ambijent, ljubazne i profesionalne devojke...

MAJA ĐORĐEVIĆ

Hvala za današnji tretman i apsolutno sve pohvale za rad i posebno sa osoblje. Vidimo se opet u februaru...

ANKA ANA GAČIĆ

Prvi put se upoznajem sa tematikom epilacije. Imala sam slobodu da okrenem vaš broj, Jelena se javila. Sve pohvale jer i ono što sama nisam znala da treba da pitam devojka je u prijatnom razgovoru sama objasnila. Hvala joj na tome puno! Jelena je neko ko me je postakao da ovo konačno rešim. Hvala na profesionalnosti. Rado ću svoje iskustvo preneti meni bitnim ljudima.

IVANA RISTOVIĆ TODOROVSKI

Prelep salon, osoblje fantastično, posebna pohvala za Anu koja je zaista fantastičan kozmetičar, brzo i odlično radi, otvorena je za konsultacije, a uz njene savete rezultati su odmah vidljivi! Zaista mogu da kažem da je Ana od sada zadužena za negu mog lica i tela! Veliki pozdrav!

ŽELJKA ĆIRIĆ JAKOVLJEVIĆ

Beautiful! Stunning! Udobnost, ambijent i divno osoblje što samo uživo može da se doživi i dočara! Love it!

MARIJA VIKIĆ

Lepo i ugodno okruženje. Preporučujem svima. Sviđa mi se.

MARINA SMRKIĆ ĐURAŠOVIĆ
  • |
Pronađite nas na mapi 

PLAZA BEAUTY CENTER 00-24