Za vrhunske nokte morate biti umetnik

Jeste li probali samostalno lakiranje noktiju, tako da svi nokti na kraju budu identični?! Verovatno jeste i niste bili zadovoljni krajnjim rezultatom. U takvim situacijama uglavnom budemo isfrustrirani, zbog čega brišemo lak acetonom i započinjemo lakiranje noktiju iznova!

 

Suština je da ne možemo samostalno pružiti sebi vrhunske nokte, osim ukoliko nismo umetnici. Jedino posetom kozmetičara možete imati perfektan izgled svojih noktiju.



prelepo-sređeni-nokti

 

S druge strane, jedan od glavnih razloga zašto osobe odluče da urade izlivanje noktiju jeste zbog lakog pucanja noktiju. Ukoliko imate prirodno tanke i lomljive nokte, oni verovatno nikad neće moći da dostignu dužinu koju vi želite.


Najbolja opcija jeste odlazak kod kozmetičara koji će vam predložiti tehnike za povećanje dužine noktiju, među kojima su veoma popularne: izlivanje noktiju ili nadogradnja noktiju. Kada se odlučite za jednu od ovih tehnika imaćete vrhunske nokte kakve ste oduvek želeli!


U kozmetičkom salonu Plaza Beauty Center, pružamo vrhunsko izlivanje noktiju. Posetom našeg sajta možete saznati više o uslugama koje pružamo.


Izlivanje noktiju


Veoma popularna tehnika u svim kozmetičkim salonima, koja podrazumeva promenu dužine i oblika prirodnih noktiju, jeste tehnika izlivanja noktiju, koja se obavlja pomoću posebnih materijala, a to su akril i gel lak.


Iako možda imate prirodno lepe i jake nokte, u jednom trenutku možda ćete poželeti gel lak na svojim noktima, jer je dugotrajan i lišava vas čestog i dosadnog premazivanja noktiju, što je slučaj kada imate običan lak, koji se lako oštećuje.


Dugotrajnost ekstenzija zavisi od nekoliko faktora. Kao prvo, treba uzeti u obzir kojom brzinom rastu vaši prirodni nokti i kakvog su kvaliteta. Takođe, na trajnost ekstenzija utiču i svakodnevni poslovi koje obavljamo. Ukoliko odlučite da obraćate pažnju na svoje nokte nakon izlivanja ili njihove nadogradnje, ekstenzije će trajati tri do pet nedelja. Korekcija noktiju se predlaže nakon četiri nedelje.

Izlivanje i nadogradnja noktiju


Izlivanje i nadogradnja noktiju su dva postupka koji podrazumevaju produžavanje i oblikovanje noktiju na prilično sličan način. Obe tehnike zahtevaju primenu gel laka ili akrila, da bi nokti, na kraju, tretmana bili lepo oblikovani i blistavi.


Vreme potrebno za nadogradnju noktiju zavisi od dizajna, oblika i dužine koju želite, a sam postupak može trajati od 1,5 do 2,5 sata.

 

turpijanje-noktiju


Koja je razlika između izlivanja i nadogradnje noktiju?


Osnovna razlika među ovim tehnikama jeste u postupcima izrade
. Dok su za nadogradnju noktiju potrebne plastične tipse koje se posebnim lepkom pričvršćuju za nokte, za izlivanje noktiju potrebni su šabloni, koji se skidaju nakon što se osuši materijal za oblikovanje.


Postoji razlika i u postupku skidanja noktiju. Prilikom skidanja izlivenih noktiju, gel lak se skida turpijanjem ili acetonom ukoliko je u pitanju skidanje akrila.


Postoji još jedna razlika među ovim tehnikama, a to je dužina vremena koja je potrebna za izlivanje, odnosno, nadogradnju noktiju. Postupak izlivanja noktiju uglavnom traje kraće, jer se manikir brže radi zahvaljujući šablonu, dok proces nadogradnje tipsama traje duže od izlivanja noktiju, jer je potrebno svaku tipsu posebno napraviti i dodatno oblikovati.


Dugi nokti simbol su prestiža!


Kroz istoriju, dugi nokti bili su veoma popularni na rukama žena. Tokom dinastije Ming u Kini, plemkinje toga doba imale su duge nokte kao statusni simbol, koji je ukazivao da se plemkinje razlikuju od običnih ljudi. Veštački nokti postojali su još u doba drevnog Egipta kada su egipćanke imale nadogradnju slonovačom, zlatom ili kostima.

 

Ova nadogradnja noktiju bila je dostupna samo bogatima. Početkom 19. veka, žene više klase u Grčkoj stavljale su prazne školjke od pistaća preko noktiju i tako je započelo polako širenje trenda veštačkih noktiju širom Evrope.


Prednosti veštačkih noktiju


Veštački nokti pomažu u prikrivanju ili popravljanju slomljenih, oštećenih ili kratkih noktiju čiji se izgled smatra neatraktivnim. Takođe, ukoliko imate naviku da grickate nokte, gel lak na noktima može vam pomoći da se odviknete od ove ,,loše" navike, odnosno, uništavanja svojih prirodnih noktiju i omogućite im da budu jači i duži.


Preporučujemo da izbegavate često lakiranje noktiju, jer to može takođe oštetiti vašu prirodnu podlogu nokta.
Detaljne cene naših usluga, možete saznati klikom OVDE.


Najnovije vesti
Postavite nam pitanje Odgovaramo u roku od 24h
* * *
Rekli su o našem
centru

Uz pomoc Vašeg kolektiva lepota zaista nije prolazna... Hvala Vam od srca!!!

NATALIJA RANĐELOVIĆ STOJANOVIĆ

Fenomenalno! Divan ambijent, ljubazne i profesionalne devojke...

MAJA ĐORĐEVIĆ

Hvala za današnji tretman i apsolutno sve pohvale za rad i posebno sa osoblje. Vidimo se opet u februaru...

ANKA ANA GAČIĆ

Prvi put se upoznajem sa tematikom epilacije. Imala sam slobodu da okrenem vaš broj, Jelena se javila. Sve pohvale jer i ono što sama nisam znala da treba da pitam devojka je u prijatnom razgovoru sama objasnila. Hvala joj na tome puno! Jelena je neko ko me je postakao da ovo konačno rešim. Hvala na profesionalnosti. Rado ću svoje iskustvo preneti meni bitnim ljudima.

IVANA RISTOVIĆ TODOROVSKI

Prelep salon, osoblje fantastično, posebna pohvala za Anu koja je zaista fantastičan kozmetičar, brzo i odlično radi, otvorena je za konsultacije, a uz njene savete rezultati su odmah vidljivi! Zaista mogu da kažem da je Ana od sada zadužena za negu mog lica i tela! Veliki pozdrav!

ŽELJKA ĆIRIĆ JAKOVLJEVIĆ

Beautiful! Stunning! Udobnost, ambijent i divno osoblje što samo uživo može da se doživi i dočara! Love it!

MARIJA VIKIĆ

Lepo i ugodno okruženje. Preporučujem svima. Sviđa mi se.

MARINA SMRKIĆ ĐURAŠOVIĆ
  • |
Pronađite nas na mapi 

PLAZA BEAUTY CENTER 00-24