Nega usana posle hijalurona – kako izbeći komplikacije nakon tretmana?

Hijaluronski fileri su postali izuzetno popularni poslednjih nekoliko godina zbog svoje sposobnosti da pruže volumen usnama, a da pritom one zadrže prirodan izgled. Ukoliko planirate da se podvrgnete ovom tretmanu potrebno je da znate da je nega usana posle hijalurona izuzetno važna kako biste izbegli moguće komplikacije.



Devojka stavlja balzam na usne.

 

Pročitajte u nastavku kako se ponašati nakon samog tretmana hijaluronom da biste izvukli maksimum iz ove procedure.

 

Usne posle hijalurona - transformacija koju ćete voleti


Hijaluronska kiselina je sastojak koji je prisutan u našem organizmu, a naročito u koži, gde čini gotovo 50% ukupne količine. Ona zadržava vlagu i održava hidriranost kože. Međutim, tokom vremena, dolazi do prirodnog smanjenja nivoa hijaluronske kiseline u telu, što dovodi do gubitka elastičnosti, hidratacije i pojave bora.

Kako bismo prevazišli ove promene koje se javljaju s godinama i tretirali već prisutne znakove starenja kože, koristimo hijaluronsku kiselinu u obliku gela poznatog kao hijaluronski filer.

Hijaluronski fileri su veoma popularni zbog svoje sposobnosti da daju trenutne i dugotrajne rezultate, uz minimalno vreme oporavka.

Njihova sposobnost da povećaju volumen i definiciju usana bez potrebe za hirurškim zahvatom čini ih veoma privlačnim. Međutim, kao i svaki kozmetički tretman, hijaluronski fileri mogu izazvati određene neželjene efekte.
 

Zašto je hijaluron najbolji izbor za usne?


Hijaluron za usne je odličan izbor za prirodan i zavodljiv osmeh iz nekoliko razloga:

  • Prirodan izgled - Hijaluronski fileri pružaju prirodan izgled usnama, dajući im punoću i definiciju. Materijal se postepeno razgrađuje u organizmu tokom vremena, što omogućava postepeni povratak prirodnog izgleda usana.
  • Jednostavna procedura - Sama procedura je brza i bezbolna, pružajući trenutno zadovoljstvo i ostavljajući osmeh na licu odmah nakon tretmana.
  • Fleksibilnost i mogućnost prilagođavanja tretmana prema vašim željama. Jedna od prednosti hijalurona je njegova reverzibilnost. Ukoliko niste zadovoljni rezultatima ili želite promene, hijaluron se može jednostavno rastvoriti i prilagoditi vašim potrebama.
  • Trajnost rezultata. U proseku, rezultati traju od 6 do 12 meseci, zavisno od individualnih karakteristika organizma. Nakon što se filer razgradi, možete se odlučiti da ponovite tretman kako biste održali željeni izgled usana.
  • Hijaluronski fileri su visoko sigurni kada ih primenjuje kvalifikovani stručnjak. Materijal se dobro podnosi u organizmu, a rizik od alergijskih reakcija je minimalan.

 

Usne pre i posle hijalurona.

 

Hijaluron - pre i posle tretmana

 

Pre tretmana, važno je da imate realna očekivanja o rezultatima i mogućim efektima jer svaka osoba reaguje drugačije.

Pre tretmana hijaluronom:

 

  • Konsultacija sa stručnjakom - neophodno je da se konsultujete sa stručnjakom koji će proceniti da li ste dobar kandidat za ovaj tretman. On će vas uputiti u sve detalje procedure, moguće rezultate i potencijalne rizike.
  • Priprema kože - preporučuje se da izbegavate upotrebu jakih hemijskih pilinga ili agresivnih preparata na usnama. Održavajte kožu hidriranom i izbegavajte izlaganje suncu pre tretmana.


Posle tretmana hijaluronom:

 

  • Očekivani rezultati - trenutno povećanje volumena i definicije usana. Vaše usne će izgledati punije i mladolikije.
  • Otok na usnama - usne posle tretmana hijaluronom mogu biti otečene. Da biste ublažili otok prifržavajte se saveta stručnjaka
  • Nega usana je važna kako biste se brže oporavili i uživali u rezultatima. Izbegavajte upotrebu jakih preparata na usnama i izlaganje suncu dok se koža potpuno ne oporavi.

 

Šta kada se pojavi otok usana posle hijalurona


Otok je česta pojava nakon tretmana. Ali ne brinite, postoji nekoliko načina da ga ublažite što je brže moguće.

 

  • Hladne obloge mogu biti veoma efikasne u smanjenju otoka usana posle hijalurona. Možete koristiti zamrznuti gel ili obloge umotane u krpu i držati ih na usnama nekoliko minuta nekoliko puta dnevno.
  • Izbegavanje toplih napitaka - nakon tretmana, važno je izbegavati vruće napitke, poput kafe ili čaja.
  • Hidratacija - voda pomaže u ublažavanju otoka i održavanju kože hidriranom.
  • Izbegavanje fizičke aktivnosti - tokom prvih nekoliko dana nakon tretmana, važno je izbegavati intenzivnu fizičku aktivnost. Povećan protok krvi može pogoršati otok.

Devojka na tretmanu hijaluronom.

 

Da li je hijaluron štetan?


Hijaluronski fileri se po svom sastavu ne razlikuju od supstance koja se prirodno nalazi u našem telu, što značajno smanjuje rizik od alergijskih reakcija.

Važno je napomenuti da je ovaj tretman potpuno siguran kada ga izvodi stručno lice u specijalizovanim salonima koji rade sa materijalima najboljeg kvaliteta.

 

Da li hijaluron boli?


Većina osoba opisuje postupak kao blago nelagodan. Tokom postupka se primenjuje lokalna anestezija kako bi se smanjila nelagodnost tokom tretmana.

Ukoliko imate niski prag tolerancije na bol, možete razmotriti primenu dodatnih anestetičkih metoda kako biste se osećali što udobnije tokom tretmana.

 

Hijaluron u usnama – iskustva klijenata

 

Usne nakon primene filera su pune volumena, lepo oblikovane i pomlađene. Osim estetskog efekta, ovaj tretman pruža i hidrataciju usana, čime se smanjuje pojava suvoće i ispucalosti.

Ono što je posebno divno u vezi sa hijaluronskim filerima jeste da nema dugih perioda oporavka, već se odmah možete prepustiti čarima dana sa osmehom na licu i većom dozom samopouzdanja.


Svaka osoba ima jedinstvena očekivanja i želje kada je reč o tretmanu hijaluronom u usnama. Sa pravim stručnjacima u Plaza Beauty Centru i realnim očekivanjima, možete dobiti usne o kojima ste oduvek sanjali i osećati se sjajno u svojoj koži.


Najnovije vesti
Postavite nam pitanje Odgovaramo u roku od 24h
* * *
Rekli su o našem
centru

Uz pomoc Vašeg kolektiva lepota zaista nije prolazna... Hvala Vam od srca!!!

NATALIJA RANĐELOVIĆ STOJANOVIĆ

Fenomenalno! Divan ambijent, ljubazne i profesionalne devojke...

MAJA ĐORĐEVIĆ

Hvala za današnji tretman i apsolutno sve pohvale za rad i posebno sa osoblje. Vidimo se opet u februaru...

ANKA ANA GAČIĆ

Prvi put se upoznajem sa tematikom epilacije. Imala sam slobodu da okrenem vaš broj, Jelena se javila. Sve pohvale jer i ono što sama nisam znala da treba da pitam devojka je u prijatnom razgovoru sama objasnila. Hvala joj na tome puno! Jelena je neko ko me je postakao da ovo konačno rešim. Hvala na profesionalnosti. Rado ću svoje iskustvo preneti meni bitnim ljudima.

IVANA RISTOVIĆ TODOROVSKI

Prelep salon, osoblje fantastično, posebna pohvala za Anu koja je zaista fantastičan kozmetičar, brzo i odlično radi, otvorena je za konsultacije, a uz njene savete rezultati su odmah vidljivi! Zaista mogu da kažem da je Ana od sada zadužena za negu mog lica i tela! Veliki pozdrav!

ŽELJKA ĆIRIĆ JAKOVLJEVIĆ

Beautiful! Stunning! Udobnost, ambijent i divno osoblje što samo uživo može da se doživi i dočara! Love it!

MARIJA VIKIĆ

Lepo i ugodno okruženje. Preporučujem svima. Sviđa mi se.

MARINA SMRKIĆ ĐURAŠOVIĆ
  • |
Pronađite nas na mapi 

PLAZA BEAUTY CENTER 00-24