Lipolizom do savršenog izgleda

Čini se kao da gojaznost poslednjih godina zadobija odlike epidemije na Evropskom i Severno Američkom kontinentu. Nepravilna ishrana i nedovoljne fizičke aktivnosti dovode do skladištenja masnih naslaga u našem telu, koje nije tako lako eliminisati. Nagomilana masnoća zna biti veliki problem kako vizuelne tako i zdravstvene prirode.



Dešava se da nakon dijeta i gubitka određenog broja kilograma na kritičnim mestima na telu i dalje ostanu naslage. Savremena medicina i dermatologija uspele su da razviju raznovrsne metode kako bi pomogli pacijentima u razgradnji masnoća i preoblikovanju tela. Lipoliza je jedan od najuspešnijih među njima. A šta je lipoliza konkretno pokušaćemo da vam približimo kroz ovaj tekst.


Šta je lipoliza?


Lipoliza ciljano napada masne naslage i razgrađuje ih. Ova procedura razvijena je u Francuskoj 1952.godine dok je tek trideset godina kasnije počela da se učestalo primenjuje. Najzastupljenija je laserska lipoliza i mezoterapijska lipoliza. Lipoliza stomaka iskustva govore daje odlične rezultate pa se najčešće tretman radi u toj oblasti, a pored toga preporučuje se i za zadnjicu, butane i unutrašnju stranu ruku.


Mogu je podjednako raditi i muškarci i žene. Šta je lipoliza drugačija u odnosu na liposukciju? Glavna i jako bitna razlika je to da lipoliza nije hirurška metoda, oporavak je manje bolan i ožiljaka posle zahvata ili nema ili su minimalni.


Mezoterapijska lipoliza


Za mezoterapijsku lipolizu je važno napomenuti da se radi uz pomoć injekcije koja se ubrizgava direktno u masne naslage ispod kože veoma tankim iglicama. Injekcija sadrži koktel sastojaka koji razgrađuju masnoću i pomažu telu da je izbaci kroz urin. O količini i sadržaju koktela odlučuje doktor na osnovu stanja i potreba pacijenta.

 

Pored veoma dobre eliminacije masnoća na bokovima i lipoliza stomaka iskustva govore da ova vrsta lipolize daje odlične rezultate i kod smanjenja celulita i zatezanja kože. Zbog toga se veliki broj ljudi opredeljuje za lipolizu kada sve druge metode uklanjanja celulita ne daju željene rezultate. Mezoterapijska lipoliza preporučuje se za pacijente starije od dvadeset godina, a potreban broj tretmana kreće se između deset i dvanaest zavisno od količine masnoće koja se tretira.

 

Procedura ne traje dugo a rezultati počinju da budu vidljivi već posle deset dana dok je za potpuni efekat potrebno da prođe makar dva meseca. Veoma je bitno naglasiti da ova vrsta lipolize nije preporučljiva za osobe koje imaju:


• autoimmune bolesti
• dijabetes
• bolesti srca
• bolesti pluća
• bolesti bubrega i jetre
• laktaciju.


Nakon tretmana posle šest sati moguće je pojavljivanje modrica na mestu aplikovanja, a nakon dvadeset i četiri sata mogu da se javljaju otok i crvenilo. Svi ovi simptomi povlače se nakon 72 sata.

 

mrsava-devojka


Laserska lipoliza


Laserska lipoliza obavlja se aparatom tako što laserski zraci prodiru u masnoću i tope je. Šta je lipoliza laserom donela kao poboljšanje u odnosu na liposukciju:


• laserska liposukcija je minimalno invazivni tretman
• telo se oblikuje na jednostavan i efikasan način
• stimuliše proizvodnju kolagena pa se koža zateže na potpuno prirodan način
• gubitaka krvi tokom ovog tretmana je minimalan
• pospešuje prirodno oslobađanje viška masti
• za tretman laserska lipoliza cena je povoljnija
• oporavak je brži
• pošto se radi u lokalnoj anesteziji postupak je veoma bezbedan


Za metod laserska lipoliza stomaka iskustva pacijenta pokazuju najveći stepen smanjenja masnih naslaga, ali ništa lošije rezultate ne daju ni tretmani drugih regija(bokova, ruku i zadnjce). Krajnji rezultat lipolize laserom vidljiv je nakon tri meseca. Preporuka je da se tri tretmana u razmaku od mesec dana. Za tretman laserska lipoliza cena se određuje na osnovu veličine regije koja se tretira i količine masnih naslaga, a u odnosu na mezoterapijsku laserska lipoliza cena je nešto viša.


Nakon tretmana lipolize neophodno je svakodnevno hidrirati organizam, tj. unositi dovoljno tečnosti (najmanje dva litra vode dnevno). Da bi rezultati bili što trajniji potrebno je promeniti navike u ishrani i načinu života. Svakodnevne pojačane fizičke aktivnosti dovešće do toga da proces sagorevanja masti bude intenzivniji. Preporučuje se potpuni prestanak konzumiranja alkohola.


U našem plazabeautycentru dostupni su tretmani lipoze mezoterapijom. Za dodatna pitanja i zakazivanje termina pozovite brojeve telefona 0 11 407 48 47 ili 063 59 59 65, takođe možete pisati na email: info@plazabeautycenter.rs.. Zakažite svoj termin još danas.


Najnovije vesti
Postavite nam pitanje Odgovaramo u roku od 24h
* * *
Rekli su o našem
centru

Uz pomoc Vašeg kolektiva lepota zaista nije prolazna... Hvala Vam od srca!!!

NATALIJA RANĐELOVIĆ STOJANOVIĆ

Fenomenalno! Divan ambijent, ljubazne i profesionalne devojke...

MAJA ĐORĐEVIĆ

Hvala za današnji tretman i apsolutno sve pohvale za rad i posebno sa osoblje. Vidimo se opet u februaru...

ANKA ANA GAČIĆ

Prvi put se upoznajem sa tematikom epilacije. Imala sam slobodu da okrenem vaš broj, Jelena se javila. Sve pohvale jer i ono što sama nisam znala da treba da pitam devojka je u prijatnom razgovoru sama objasnila. Hvala joj na tome puno! Jelena je neko ko me je postakao da ovo konačno rešim. Hvala na profesionalnosti. Rado ću svoje iskustvo preneti meni bitnim ljudima.

IVANA RISTOVIĆ TODOROVSKI

Prelep salon, osoblje fantastično, posebna pohvala za Anu koja je zaista fantastičan kozmetičar, brzo i odlično radi, otvorena je za konsultacije, a uz njene savete rezultati su odmah vidljivi! Zaista mogu da kažem da je Ana od sada zadužena za negu mog lica i tela! Veliki pozdrav!

ŽELJKA ĆIRIĆ JAKOVLJEVIĆ

Beautiful! Stunning! Udobnost, ambijent i divno osoblje što samo uživo može da se doživi i dočara! Love it!

MARIJA VIKIĆ

Lepo i ugodno okruženje. Preporučujem svima. Sviđa mi se.

MARINA SMRKIĆ ĐURAŠOVIĆ
  • |
Pronađite nas na mapi 

PLAZA BEAUTY CENTER 00-24