Podmlađivanje kože lica - zašto koža stari i kako je podmladiti?

Svi žele da izgledaju sjajno, ali niko ne želi da se preterano bavi svojom kožom. Moderan način života, izloženost stresu i negativnim spoljašnjim uticajima dovode do ubrzanog starenja, pa ne čudi da se među ljudima svih generacija povećalo interesovanje za anti – age negu. 



Devojka na tretmanu lica u kozmetičkom salonu.

 

Srećom, ona čuvena fraza “lepota je prolazna” sve manje važi, jer je medicina napredovala do te mere da možete vratiti vreme putem raznovrsnih tretmana za podmladjivanje kože lica.

 

Zašto starimo i kako to utiče na kožu lica?


Kako godine prolaze, naša koža doživljava brojne promene. Razumevanje zašto koža stari može pomoći u kreiranju koraka za njeno podmlađivanje.

Postoji nekoliko ključnih faktora koji utiču na proces starenja kože lica.

 

  • Smanjenje proizvodnje kolagena i elastina, koji su odgovorni za čvrstoću i elastičnost kože, dovodi do pojave bora, opuštanja kože i gubitka tonusa.
  • Smanjena aktivnost lojnih žlezda može rezultirati suvom kožom i povećanom osetljivošću.
  • Smanjena cirkulacije krvi i promena u strukturi masnog tkiva može uticati na izgled kože, uzrokujući gubitak sjaja i vitalnosti.
  • Štetni faktori spoljašnje sredine poput sunčevog zračenja, zagađenja i pušenja takođe doprinose ubrzanom starenju kože.

 

Kako podmladiti kožu lica?


Kako izgledati mlađe je pitanje koje često postavljamo sebi kako bismo održali svoj mladoliki izgled i samopouzdanje. Srećom, postoje koraci koje možete primeniti kako biste održali svežinu i blistavost kože lica.

 

  • Prvi i najvažniji korak je nega kože. Redovno čišćenje lica, hidratacija i zaštita od sunca su ključni u održavanju zdrave kože bez bora i nepravilnosti.
  • Fokusirajte se na ishranu bogatu antioksidansima, kao što su bobičasto voće, zeleno lisnato povrće, orašasti plodovi i riba bogata omega-3 masnim kiselinama.
  • Redovna fizička aktivnost je ključna za održavanje tonusa mišića i poboljšanje cirkulacije, što doprinosi zdravom izgledu kože.
  • Izbegavanje stresa je od velike važnosti. Zato se opustite i pronađite aktivnosti koje vam donose zadovoljstvo i smanjuju stres.
  • Dobar san je neophodan za obnovu kože i očuvanje svežeg i blistavog izgleda. Dobar san će koži pružili priliku da se regeneriše i obnovi.

 

Uz sve ove korake i pozitivan stav, možete održati mladolik izgled i osećati se samouvereno u svojoj koži.

Ako ipak želite instant rešenje postoje i anti-age tretmani koji će učini da vaša koža izgleda primetno mlađe, zdravije i sjajnije.

 

Devojka na tretmanu lica u salonu.

 

Koenzim Q10 i kolagen za lice

 

Kolagen i koenzim Q10 su dve ključne supstance koje se često koriste za podmlađivanje kože.

Kolagen je protein koji se prirodno nalazi u našoj koži i odgovoran je za čvrstoću i elastičnost. Međutim, s godinama, proizvodnja kolagena se smanjuje, što dovodi do pojave bora i opuštanja kože. Uzimanje kolagena kao dodatka ishrani ili korišćenje kolagenskih krema rešenje je za mnoge koje zanima kako podmladiti lice.

Koenzim Q10 je antioksidant koji štiti kožu od štetnih slobodnih radikala i pomaže u održavanju energije ćelija. Kombinacija kolagena za lice i koenzima Q10 može imati sinergijski efekat u borbi protiv znakova starenja kože, čineći je glatkom, čvrstom i mladolikom.

Da biste ih pravilno koristili važno je da znate sledeće:

 

  • Birajte visokokvalitetne proizvode koji sadrže prirodni kolagen i koenzim Q10, bez dodatnih štetnih hemikalija.
  • Pridržavajte se uputstava za upotrebu i redovno koristite proizvode kako biste postigli optimalne rezultate.
  • Kombinujte upotrebu kolagena i koenzima Q10 sa zdravim životnim stilom koji uključuje pravilnu ishranu, hidrataciju, dovoljno sna i zaštitu od sunca.

 

Kako usporiti starenje uz tretmane


Uticaj starenja na kožu lica može biti estetski i emocionalno izazovan. Bore, fine linije, tamni krugovi ispod očiju i gubitak sjaja mogu uticati na naš izgled, ali i sliku koju imamo o sebi.

Sledeći postupci će vam pomoći da izgledate mlađe i osećate se sigurnije u svojoj koži:

 

 

Dermapen tretman je antiage metoda 21. veka. Ova metoda efikasno stimuliše proizvodnju kolagena i omogućava bolju apsorpciju kozmetičkih i lekovitih preparata. Sastoji se od većeg broja iglica koje istovremeno stimulišu regeneraciju tkiva i ubacuju aktivne supstance.

 

Neinvazivni tretman kojim se ugljen dioksid ubacuje u ćelije i poboljšava cirkulacija. Širi krvne sudove i oslobađa čist kiseonik iz hemoglobina. Hidrira, revitalizuje i podmlađuje kožu.

 


Dubinska hidratacija je najvažniji korak u nezi kože. Ovo je prijatan tretman koji uključuje dve vrste masaže i masku za lice, a rezultati su vidljivi odmah: koža je vidno popravljena, izglačana, jedra, zdrava, hidrirana.

 

 

Mikrodermoabrazija je postupak koji uklanja površinski sloj kože, uključujući mrtve ćelije i nečistoće. Jedan je od najpopularnijih tretmana današnjice, koji za rezultat ima blistav i ujednačen ten, bez mane. Efikasan je i u prevenciji bora, mitisera i proširenih pora, fleka na koži.

 


Tretman koje se bori protiv umorne, stare, kože sa borama, bilo da su uzrokovane dejstvom spoljašnjih faktora ili nastale prirodnim putem. Ovaj tretman je takav da se prilagođava individualnim potrebama svakog klijenta ponaosob.

 


Uklanjanja oštećeni gornji sloj kože i podstiče regeneraciju kože i vraća joj sjaj, uklanja fleke, ispravlja sitne bore i smanjuje duboke ožiljaka od akni - otkriva glađu i sjajniju kožu.



Tretmani kože lica mogu biti odlično oružje u borbi protiv staračkih pega, sitnih linija i bora. Takođe će pomoći u očuvanju zdrave i sjajne kože. Međutim, svaki tretman je siguran samo kada ga sprovede iskusni dermatolog.

Pre zakazivanja tretmana konsultujete sa stručnjacima u Plaza Beauty Centru kako biste odabrali najbolja rešenja za podmlađivanje kože na osnovu individualnih potreba.

 


Najnovije vesti
Postavite nam pitanje Odgovaramo u roku od 24h
* * *
Rekli su o našem
centru

Uz pomoc Vašeg kolektiva lepota zaista nije prolazna... Hvala Vam od srca!!!

NATALIJA RANĐELOVIĆ STOJANOVIĆ

Fenomenalno! Divan ambijent, ljubazne i profesionalne devojke...

MAJA ĐORĐEVIĆ

Hvala za današnji tretman i apsolutno sve pohvale za rad i posebno sa osoblje. Vidimo se opet u februaru...

ANKA ANA GAČIĆ

Prvi put se upoznajem sa tematikom epilacije. Imala sam slobodu da okrenem vaš broj, Jelena se javila. Sve pohvale jer i ono što sama nisam znala da treba da pitam devojka je u prijatnom razgovoru sama objasnila. Hvala joj na tome puno! Jelena je neko ko me je postakao da ovo konačno rešim. Hvala na profesionalnosti. Rado ću svoje iskustvo preneti meni bitnim ljudima.

IVANA RISTOVIĆ TODOROVSKI

Prelep salon, osoblje fantastično, posebna pohvala za Anu koja je zaista fantastičan kozmetičar, brzo i odlično radi, otvorena je za konsultacije, a uz njene savete rezultati su odmah vidljivi! Zaista mogu da kažem da je Ana od sada zadužena za negu mog lica i tela! Veliki pozdrav!

ŽELJKA ĆIRIĆ JAKOVLJEVIĆ

Beautiful! Stunning! Udobnost, ambijent i divno osoblje što samo uživo može da se doživi i dočara! Love it!

MARIJA VIKIĆ

Lepo i ugodno okruženje. Preporučujem svima. Sviđa mi se.

MARINA SMRKIĆ ĐURAŠOVIĆ
  • |
Pronađite nas na mapi 

PLAZA BEAUTY CENTER 00-24