Kako skinuti fleke od bubuljica sa lica?

Taman što ste se otarasili ružne akne, kad ostala je fleka ili čak rupa iza nje da vas podseti na njeno postojanje. Prisustvo traga u vidu fleke je veoma nezgodno, skoro čak kao i sama bubuljica. Ne očajavajte, postoji rešenje, te ako vas muči ovaj problem i zanima kako skinuti fleke od bubuljica sa lica, kako ukloniti rupe od akni ili kako lečiti i same akne, sve odgovore ćete pronaći u nastavku teksta.



Kako nastaju akne?

 

Da bi se bilo koji problem rešio potrebno je znati koji su njegovi uzroci, a u slučaju nastanka akni oni su mnogobrojni. Razlog može biti genetska predispozicija, previše sebuma koji začepljuje pore, gomilanje bakterija i nečistoća, a neke bubuljice mogu nastati i od stresa, brijanja, pa i od neadekvatne šminke.


Nakon što akne nestanu, često se javlja novi problem jer iza njih ostaju rupice, ožiljci i fleke. Radi se o takozvanim postinflamatornim hiperpigmentacijama koje se javljaju nakon što inflamacija od bubuljice prođe.


Fleke od akni mogu biti različitih oblika, javljaju se u ravni kože i skloni su im svi tipovi kože, mada najčešće pogađaju one sa masnom i problematičnom. Na masnom licu, budući da je produkcija sebuma intenzivnija, zarastanje bubuljica ide mnogo teže. Takve fleke mogu biti prisutne veoma dugo, čak više od godinu dana, nekad su posve neprimetne, a katkad veoma izrazite jer mogu biti crvene, ljubičaste ili braon boje.

 

Kako očistiti lice od fleka i bubuljica?

 

Ovo su neke smernice koje vam mogu pomoći da ublažite problem sa ovim neugodnim pojavama:

 

  • ne dirajte bubuljice i akne, nemojte ih istiskivati jer ćete samo pogoršati situaciju
  • hidrirajte kožu u velikoj meri jer to ubrzava proces zarastanja bubuljica
  • nemojte koristiti agresivna sredstva i pilinge jer ćete kožu samo još više oštetiti
  • nanosite isključivo nekomedogenu kozmetiku i šminku jer ona ne zatvara pore i dozvoljava koži da diše
  • redovno čistite svoj pribor za šminkanje jer isti može biti pravo leglo bakterija

 

No, ako je vaš problem sa bubuljicama teži u tom smislu da se borite godinama sa njima i ako vam iste utiču na kvalitet života, onda nabrojani saveti jednostavno nisu dovoljni. Sigurni smo da ste probali sva moguća sredstva i suočili se sa mnogim razočaranjima. Plaza Beauty Center vam nudi rešenje u vidu efikasnih tretmana koji će očistiti vašu kožu i zauvek vas rešiti problema sa kojima se dugo godina borite.

 

Plavokosa devojka pokazuje oziljke od bubuljica.

 

Kako izlečiti akne na licu i kako ukloniti crvene fleke od akni

 

Ako želite da se brzo i efikasno oslobodite akni uz pomoć kozmetičkih tretmana, ali i njihovih propratnih pojava, onda je za vas pravi izbor neki od tretmana kojim se možete podvrgnuti u Plaza Beauty Centru:

 

  • Hemijski piling – vrši se posredstvom hemijskih jedinjenja koja u reakciji sa kožom uklanjaju mrtvi površinski sloj kože, sve nečistoće, kao i niz nepravilnosti na koži.
  • Dijamantska dermoabrazija – u pitanju je estetski tretman lica koji daje veoma brze efekte i posredstvom kog se uklanja površinski sloj kože i njene izumrle ćelije uspomoć dijamantskih pločica i čestica na vakuum podlozi. Zahvaljujući vakumu, čišćenje lica je dubinsko, a time i bolje.
  • Dermapen tretman – stimuliše kožu kako bi se ona sama pobudila na regeneraciju prirodnim putem. Ovaj tretman površinski hidrira, poboljšava apsorpciju kozmetičkih preparata, tretira i leči ozbiljne probleme poput akni i ožiljaka, kao i druga oštećenja na koži.
  • Mezoterapija sa i bez igle – pokazala se kao jedna od boljih metoda za rešavanje različitih problema na koži jer se u slojeve kože ubacuju razne lekovite supstance koje bira lekar u odnosu na problem koji želite da rešite.
  • Tretman tretiranja aknozne i masne kože – obuhvata veliki broj proizvoda obogaćenih fitokompleksima koji stimulišu stvaranje prirodnih antibiotika koji se nalaze u koži i na taj način joj pomažu da se odbrani od mikroba koji su uzročnici akni i masnoće.
  • Kiseonik tretman – zahvaljujući ovoj specijalnoj maski, vaša koža će biti oporavljena i obnovljena. Osim što smanjuje akne, ovaj tretman ujedno i izbeljuje kožu, vraća joj blistavost i daje osvežen i podmlađen izgled.

 

Ako želite da zakoračite u leto sa savršenim novim tenom, već danas zakažite svoj tretman u Plaza Beauty Centru, a mi ćemo učiniti da vaše lice bude bez ijedne akne, fleke i bubuljice. Posetite naš sajt i izaberite neki od efikasnih tretmana koje imamo u ponudi i budite tip top sređeni.

 


Najnovije vesti
Postavite nam pitanje Odgovaramo u roku od 24h
* * *
Rekli su o našem
centru

Uz pomoc Vašeg kolektiva lepota zaista nije prolazna... Hvala Vam od srca!!!

NATALIJA RANĐELOVIĆ STOJANOVIĆ

Fenomenalno! Divan ambijent, ljubazne i profesionalne devojke...

MAJA ĐORĐEVIĆ

Hvala za današnji tretman i apsolutno sve pohvale za rad i posebno sa osoblje. Vidimo se opet u februaru...

ANKA ANA GAČIĆ

Prvi put se upoznajem sa tematikom epilacije. Imala sam slobodu da okrenem vaš broj, Jelena se javila. Sve pohvale jer i ono što sama nisam znala da treba da pitam devojka je u prijatnom razgovoru sama objasnila. Hvala joj na tome puno! Jelena je neko ko me je postakao da ovo konačno rešim. Hvala na profesionalnosti. Rado ću svoje iskustvo preneti meni bitnim ljudima.

IVANA RISTOVIĆ TODOROVSKI

Prelep salon, osoblje fantastično, posebna pohvala za Anu koja je zaista fantastičan kozmetičar, brzo i odlično radi, otvorena je za konsultacije, a uz njene savete rezultati su odmah vidljivi! Zaista mogu da kažem da je Ana od sada zadužena za negu mog lica i tela! Veliki pozdrav!

ŽELJKA ĆIRIĆ JAKOVLJEVIĆ

Beautiful! Stunning! Udobnost, ambijent i divno osoblje što samo uživo može da se doživi i dočara! Love it!

MARIJA VIKIĆ

Lepo i ugodno okruženje. Preporučujem svima. Sviđa mi se.

MARINA SMRKIĆ ĐURAŠOVIĆ
  • |
Pronađite nas na mapi 

PLAZA BEAUTY CENTER 00-24