Svilene trepavice - kada poželite da kažete zbogom svojoj maskari

Želite da istaknete oči ali vam svakodnevno šminkanje oduzima vreme, a stavljanje veštačkih trepavica vam deluje isuviše komplikovano. Svilene trepavice su možda baš ono rešenje za kojim tragate. Naglasiće vaše oči na prirodan način i jedan duži vremenski period. 



Devojka na tretmanu svilenih trepavica.

 

Otkrivamo kako se rade, koliko drugo traju, kako se skidaju i još puno toga u nastavku teksta.

 

Šta su svilene trepavice?


Svilene trepavice su tanke, nežne niti koje se specijalnim lepkom postavljaju na vaše prirodne trepavice. Ovim se postiže veći volumen, gustina i dužina dlake i po želji, drugačija boja.


Ovaj tretman je idealan za sve one koji nisu zadovoljni izgledom svojih prirodnih trepavica i žele tretman koji će im omogućiti nešto trajnije rezultate.


Ukoliko ste zadovoljni volumenom i dužinom dlačica možda je za vas pre tretman lash lift.


Međutim, ukoliko želite da vizuelno ,,otvorite oko“, da date svom licu svež i odmoran izgled, da prikrijete izgled spuštenih kapaka ili jednostavno želite da se na neko vreme odmorite od šminkanja očiju, svilene trepavice su odličan izbor.

 

Svilene trepavice ili veštačke trepavice?


Sve je stvar preferencije. I jedne i druge imaju svojih dobrih i loših strana:


Veštačke trepavice – nanosite ih u toku dana i istog dana ih i skidate. Nisu predviđene za višednevno nošenje. Ako niste vični njihovom nanošenju, trebaće vam malo vremena da naučite kako da ih stavite, a da sve deluje prirodno.


Kad smo kod prirodnog izgleda, na tržištu se nalaze i one koje na žalost izgledaju pomalo veštački koliko god ih vešto naneli, pa treba znati koje odabrati. Dobra strana je da sa njima možete da eksperimentišete. Ako vam se ne dopadaju odmah ih možete skinuti i probati sve iz početka.


Svilene trepavice – velika prednost je upravo njihov prirodan izgled. Oči će vam izgledati upečatljivo a vaša okolina neće znati zašto. Kada ih stavite mirni ste u proseku oko mesec dana. Ne morate se šminkati ili ćete se šminkati minimalno. Tako štedite dragoceno vreme, ali i novac.


Ovo je i više nego dovoljno razloga da razmotrite ovu metodu. Evo kako izgleda stavljanje svilenih trepavica.

 

Kako se rade svilene trepavice?

 

Postupak se odvija u nekoliko koraka, nanošenje je veoma precizno i zato sam postupak ne može trajati manje od 1 sata.

 

  1. Temeljno uklanjanje nečistoća i ostataka šminke sa vaših prirodnih trepavica
  2. Postupak nadogradnje – prvo se nanosi zaštitna traka na donje trepavice, kako ne bi došlo do slepljivanja donjih i gornjih dlačica. Gornje trepavice se raščešljavaju, a zatim se uz pomoć pincete specijalnim lepkom niti, jedna po jedna, lepe na prirodnu dlaku. Sve vreme tretmana se žmuri.
  3. Nakon sat do dva, koliko obično traje nanošenje, polako otvarate oči. Na kraju ćete dobiti savete kako da održavate vaše nove trepavice.

Dužinu trepavica birate u konsultaciji sa kozmetičarem. Poželjno je da se prati prirodna dužina dlake, ali ako ipak želite duže trepavice onda je potrebno i korekcije raditi u kraćim vremenskim razmacima jer će tada dlaka pre otpadati.


Preparati koji se koriste su hipoalergijski, dakle, u potpunosti neškodljivi za oko, tako da se i osobe koje nose sočiva mogu podvrgnuti ovom tretmanu.

 

Trepavice 1na1

 

Svilene trepavice 1 na 1, kako samo ime nagoveštava, je tehnika koja podrazumeva da se na svaku vašu pojedinačnu trepavicu stavlja jedna svilena. Dakle, ovaj metod u potpunosti prati prirodan raspored vaših trepavica. To znači da kada vaša prirodna dlačica otpadne, sa njom odlazi i svilena.


Pored ove vrste svilenih trepavica pomenućemo i onu gde se postavlja snop od 2, 3 ili više dlačica, tzv. ruski volumen, a postoji i mix volumen, koji kombinuje ove dve metode.

 

Tretman svilenih trepavica na devojci.

 

Koliko dugo traju svilene trepavice?

 

Ovo nije trajan metod, ali će vam obezbediti lepši izgled i zavodljiviji pogled na period od 4 do 5 nedelja. Toliko otprilike traje period trajanja prirodnih trepavica, nakon kojih one otpadaju, a sa njima gube se i svilene.


Koliko dugo će trajati je ipak individualno, što zavisi od jačine prirodne dlake, hormonalnih promena, kako ih negujete itd.


Biće dana kada vam neće otpasti nijedna trepavica, a drugi dan će možda otpasti 4-5, naročito ako ste u ciklusu, PMS-u i sl. Ne paničite, to je sasvim normalno.


Neke svilene trepavice mogu trajati i kraće, te ćete već posle 2 do 3 nedelje možda morati da odete u salon na korekciju gde će vam dodati dlačice koje nedostaju.


U nekim slučajevima mogu vam trajati i duže od 5 nedelja, posebno ukoliko se pridržavate saveta o njihovom pravilnom održavanju koje ćete dobiti u salonu.

 

Korekcija svilenih trepavica


Prirodne trepavice imaju svoj ciklus trajanja, što znači da dlačice otpadaju i na njihovom mestu rastu nove. Ovim se gube i nadograđene dlačice te ukoliko želite da zadržite željeni volumen, naša preporuka je da se korekcija radi nakon 2 do 3 nedelje.


Korekcija podrazumeva nanošenje novih niti samo na ona mesta gde su se dlačice prethodno izgubile.

 

Ovaj tretman traje kraće i samim tim i košta manje nego kada tretman radite prvi put u celosti.

 

Svilene trepavice na moru


Često se ovom estetskom tretmanu pribegava baš pred odlaske na putovanja. Razumemo i zašto.


Na godišnjem odmoru želite sasvim da se opustite i odmorite vašu kožu i oči od teške šminke, a da pritom i izgledate privlačno, sveže i odmorno. Svilene trepavice upravo proizvode ovaj efekat.


Ali s pravom se postavlja pitanje da li sunce i slana morska voda mogu da ih oštete. Odgovor je – ne.


Jedino o čemu treba da vodite računa jeste da ih održavate onako kako biste to uradili i da ste kod kuće.

 

Kako održavati svilene trepavice?

 

Došli ste do svog zavodljivog pogleda, a sada vam ostaje drugi deo posla, a to je da ga održite što duže.


Nega svilenih trepavica iziskuje nekoliko stvari sa kojima bi trebalo da vas upoznaju u salonu.

 

  • 24 sata nakon tretmana ne izlažite trepavice vlazi. Ne kvasite ih, ne idete u saunu, izbegavajte preterano znojenje i sl.
  • Nakon 24 sata one su vodootporne, ali znajte da ako ih svakodnevno preterano kvasite (plivanje, ronjenje) možda će vam biti potrebna češća korekcija
  • Ne koristite proizvode na bazi ulja
  • Šminku sa očiju čistite micelarnom vodom
  • Nakon umivanja osušite ih blagim tapkanjem i povremeno pažljivo raščešljajte
  • Ne trljajte oči, ne koristite uvijač za trepavice
  • Ne spavajte licem zaronjenim u jastuk
  • Maskaru izbegavajte, a ako je upotrebite znajte da korekcija više neće biti moguća

Svilene trepavice pre i posle tretmana.

 

Da li svilene trepavice oštećuju prirodne?

 

Bojimo se da ovde važi pravilo koliko para toliko muzike. Drugim rečima, izuzetno je važno kome ćete se prepustiti u ruke. Nisu svi saloni isti, ne rade svi podjednako kvalitetnim materijalima i neće vam se svi posvetiti u podjednakoj meri.


Dakle, u rukama vrhunskog kozmetičara i renomiranog salona ne morate da brinete da li ćete sačuvate vaše prirodne trepavice.


Obavezno se i sami raspitajte o kvalitetu usluge i iskustvima klijenata pre nego donesete odluku o izboru salona.


Ovde naglašavamo da stavljanje svilenih trepavica neće opteretiti vaše prirodne i izazvati njihovo prevremeno otpadanje.

 

Kako skinuti svilene trepavice?

 

Uvek smo za to da svilene trepavice skidate u salonu gde su i postavljene, jer samo tako ćete biti sasvim sigurni da u tom procesu neće doći do oštećenja vaših prirodnih dlačica.


Ako vas zanima kako skinuti svilene trepavice kod kuće - naoružajte se strpljenjem. Uzmite tupfer natopljen nekim prirodnim uljem (npr. ricinusovo), prislonite ga na oko i sačekajte da prirodno ulje rastopi lepak kojim su svilene trepavice pričvršćene. Polako i nežno tupferom ili štapićem za uši ih skidajte sa oka.


Ne radite ništa na silu kako u tom procesu ne biste ostali i bez svojih prirodnih trepavica i time ih dodatno proredili.

 

Svilene trepavice - cena



Dolazimo do pitanja koliko kostaju svilene trepavice. Kao što smo već pomenuli u tekstu, ovde cena postupka ide ruku pod ruku sa garancijom kvaliteta i vašim krajnjim zadovoljstvom.

 

Ako se budete zapitali zašto u nekim salonima ovaj postupak košta manje, zapitajte se da li izgled, ali i zdravlje najbitnijeg dela vašeg lica, a to su vaše oči, želite da prepustite baš svakom. Godine iskustva, stručna lica koja neprestano ulažu u edukaciju, prijatna i opuštajuća atmosfera naše klinike i stotine zadovoljnih klijenata, je ono na šta smo posebno ponosni.


Mi vas pozivamo da se i sami uverite i zakažete svoj prvi tretman ulepšavanja u Plaza Beauty Centru već danas. I zašto to ne bi bile upravo svilene trepavice?


 


Najnovije vesti
Postavite nam pitanje Odgovaramo u roku od 24h
* * *
Rekli su o našem
centru

Uz pomoc Vašeg kolektiva lepota zaista nije prolazna... Hvala Vam od srca!!!

NATALIJA RANĐELOVIĆ STOJANOVIĆ

Fenomenalno! Divan ambijent, ljubazne i profesionalne devojke...

MAJA ĐORĐEVIĆ

Hvala za današnji tretman i apsolutno sve pohvale za rad i posebno sa osoblje. Vidimo se opet u februaru...

ANKA ANA GAČIĆ

Prvi put se upoznajem sa tematikom epilacije. Imala sam slobodu da okrenem vaš broj, Jelena se javila. Sve pohvale jer i ono što sama nisam znala da treba da pitam devojka je u prijatnom razgovoru sama objasnila. Hvala joj na tome puno! Jelena je neko ko me je postakao da ovo konačno rešim. Hvala na profesionalnosti. Rado ću svoje iskustvo preneti meni bitnim ljudima.

IVANA RISTOVIĆ TODOROVSKI

Prelep salon, osoblje fantastično, posebna pohvala za Anu koja je zaista fantastičan kozmetičar, brzo i odlično radi, otvorena je za konsultacije, a uz njene savete rezultati su odmah vidljivi! Zaista mogu da kažem da je Ana od sada zadužena za negu mog lica i tela! Veliki pozdrav!

ŽELJKA ĆIRIĆ JAKOVLJEVIĆ

Beautiful! Stunning! Udobnost, ambijent i divno osoblje što samo uživo može da se doživi i dočara! Love it!

MARIJA VIKIĆ

Lepo i ugodno okruženje. Preporučujem svima. Sviđa mi se.

MARINA SMRKIĆ ĐURAŠOVIĆ
  • |
Pronađite nas na mapi 

PLAZA BEAUTY CENTER 00-24