Japansko iscrtavanje obrva – za vaš savršeno prirodan izgled

U potrazi za prirodnom lepotom mnogi se fokusiraju na kreme protiv bora propuštajući trikove koji lako pružaju mladalački izgled, poput, recimo, sjajnih obrva. 



Deo lica devojke, sklopljene oči i obrve.

 

Japansko iscrtavanje obrva ili microblading je veoma popularan estetski tretman. Ovo nije puko “tetoviranju obrva” već posebna procedura koja vašim obrvama daje prirodan, definisan oblik, a licu mlađi izgled.


Ako ste makar malo zaintrigirani kako da imate prirodne obrve koje će biti ukras vašeg lica, na pravom ste mestu.
 

Šta je microblading obrva?


Microblading je tehnika trajnog makeup-a koja uključuje ručno iscrtavanje finih linija pigmentom kako bi se stvorio prirodan izgled. Ovaj kozmetički postupak se koristi za popunjavanje, oblikovanje i definisanje obrva. Tehnika podrazumeva pravljenje sitnih, preciznih rezova u gornje slojeve kože kako bi se nanela trajna boja i stvorio izgled dlačica.


Ovakve obrve će izgledati potpuno prirodno jer se iscrtavaju prema vašoj fizionomiji. Dakle, trendovi ne diktiraju ni oblik, ni debljinu obrva, već samo vaš lik i crte lica.

 

Kako se radi japansko iscrtavanje obrva?


Procedura se izvodi pomoću posebnog ručnog alata koji se naziva "tebori" ili "tebori igla". Ovaj alat ima finu oštricu sa slojevima iglica koje se koriste za precizno iscrtavanje dlačica na površini kože.


Tehnika uključuje nekoliko koraka:

 

  • Konsultacija - Tokom konsultacije sa stručnim licem dogovorićete željeni oblik, debljinu i boju obrva.
  • Priprema - Podrazumeva čišćenje i dezinfekciju područje obrva i davanje lokalnog anestetika kako bi se smanjila neprijatnost tokom postupka.
  • Oblikovanje obrva – Uz pomoć posebnih alata i tehnike iscrtavaju se obrve željenog oblika.
  • Primena pigmenta - Nežno ubrizgavanje pigmenta u gornje slojeve kože. Tehnika se fokusira na stvaranje fine i ravnomerne distribucije boje kako bi se postigao prirodan izgled.
  • Nakon tretmana - Tretirano područje može biti blago crveno ili nadraženo. Dobićete uputstva o nezi koje treba slediti kako bi se osiguralo pravilno zarastanje.

 

Koliko traje japansko iscrtavanje obrva?


Važno je napomenuti da postupak microbladinga obuhvata fazu oblikovanja, primenu pigmenta i kontrolu rezultata. Stručnjak će koristiti precizne tehnike kako bi stvorio prirodan izgled, što može zahtevati pažljivo i detaljno rukovanje. Potrebno je vreme za svaki korak postupka kako bi se postigao željeni rezultat.


Trajanje ovog kozmetičkog postupka može varirati u zavisnosti od različitih faktora, uključujući tehniku koja se primenjuje, obim rada koji treba obaviti i individualne karakteristike klijenta.


U proseku, sam proces japanskog iscrtavanja obrva može trajati između 60 minuta i 3 sata.

 

Trajnost rezultata zavisi od vrste kože, brzine metabolizma, izloženosti suncu, korišćenju određenih kozmetičkih proizvoda i rutine nege obrva. Može varirati od osobe do osobe, ali obično rezultati traju između 1 do 3 godine. Važno je slediti uputstva stručnjaka za negu kako biste produžili trajnost i održali izgled obrva.

 

Japansko iscrtavanje obrva, žena na tretmanu u salonu.

 

Da li boli japansko iscrtavanje obrva?


Svaki zahvat ulepšavanja može izazvati određenu nelagodnost. Većina ljudi ovu metodu opisuje kao podnošljiviju i manje bolnu u poređenju sa drugim tehnikama trajne šminke. Bol nalikuje onom koji osećate dok čupate dlačice obrva.


Važno je napomenuti da stepen bola može varirati zavisno od individualne osetljivosti na bol, tj. praga bola i tehnika koje koristi stručnjak.


Da bi se smanjila nelagodnost, primenjuje se lokalni anestetik kako bi se umanjila osetljivost kože pre početka postupka. Anestetik u obliku kreme je obično dovoljan da ublaži neprijatnost. Stručnjak će tokom postupka voditi brigu o vašoj udobnosti i osigurati da se osećate što je moguće prijatnije.

 

Koja je razlika izmedju puder obrva i japanskog iscrtavanja?


Puder obrve su tehnika trajne šminke u kojoj se koristi specijalna mašina ili ručni alat kako bi se nanela boja u gornje slojeve kože. Ova tehnika stvara mekši, pomalo zamućeni izgled, sličan izgledu koji se postiže puderom. Rezultat izgleda kao da su obrve obojene puderom, sa zasićenom bojom koja je ravnomerno raspoređena.


S druge strane, japansko iscrtavanje koristi sličnu tehniku ubrizgavanja pigmenta u gornje slojeve kože obrva, ali je rezultat prirodniji izgled obrva, gde se stvaraju dlačice koje su vizualno slične pravim obrvama.


Dakle, glavna razlika je u izgledu koji se postiže. Puder daje mekši i zamućeni izgled obrva, dok japansko iscrtavanje stvara prirodniji izgled dlačica.

 

Nega obrva posle microbladinga


Evo kako negovati obrve nakon japanskog iscrtavanja:

 

  • Pravilno čišćenje – ne kvasite obrve u prva dva dana nakon postupka kako biste omogućili da se pigment dobro fiksira. Nakon toga, nežno očistite obrve blagim čistačem ili micelarnom vodom koristeći pamučni tupfer. Izbegavajte trljanje obrva kako biste sprečili izmenu pigmenta.
  • Izbegavajte izlaganje obrva vodi, pari, bazenima i saunama u prve dve nedelje.
  • Nanosite propisane proizvode. Ako vam je stručnjak preporučio određene proizvode za negu obrva, sledite uputstva. To može biti primena posebnih krema ili balzama.
  • Ne izlažite se suncu jer sunčeva svetlost može izbledeti pigment u obrvama.
  • Izbegavajte pilinge i tretmane lica u prvih nekoliko nedelja nakon microbladinga jer mogu izazvati ljuštenje ili iritaciju obrva.
  • Izbegavajte čupanje obrva. Ako imate potrebu za oblikovanjem obrva, najbolje je konsultovati se s profesionalcem.

 

Važno je slediti uputstva i imati strpljenja tokom procesa ozdravljenja. Ako primetite neobične simptome poput crvenila, oticanja ili infekcije, odmah se obratite stručnjaku za savet i pregled.

 

Lice devojke sa sklopljenim očima.

 

Ljuštenje obrva nakon microbladinga


Ljuštenje obrva nakon mikrobladinga je normalan deo procesa zarastanja.


Nakon postupka, može se dogoditi da se koža na tretiranom području počne ljuštiti. Ovaj proces može trajati nekoliko dana do nekoliko nedelja.


Važno je ne dirati ili povlačiti ljuštenje kože jer to može dovesti do gubitka pigmenta i nepravilnosti u rezultatu. Preporučljivo je pustiti da se ljuštenje prirodno odvija i ne pokušavati ga ubrzati.


Tokom ovog perioda, važno je održavati obrve hidriranim koristeći kremu ili ulje koje je vam je preporučeno. Ovo će pomoći u smirivanju kože i ublažavanju nelagodnosti.


Nakon što se koža potpuno oljušti, može se dogoditi da boja izgleda bleđa nego što ste očekivali. To je uobičajeno jer tokom procesa zarastanja dolazi do izbacivanja površinskog sloja kože zajedno s pigmentom. Nakon što se koža potpuno obnovi, boja će se postupno početi pojavljivati u svom punom intenzitetu.

 

Kako ukloniti japanske obrve?


Uklanjanje japanskih obrva može biti složen proces i obično zahteva stručnu intervenciju. Evo nekoliko opcija koje se obično koriste za uklanjanje ili korigovanje:

 

  • Laser - Laserska tehnologija koristi intenzivno svetlo kako bi razgradila pigmente u koži. Potrebno je više tretmana kako bi se postigao željeni rezultat, a broj tretmana zavisi od dubine i intenziteta pigmenta.
  • Hemijski piling - Hemijski piling koristi hemijske supstance kako bi se uklonio spoljni sloj kože i posvetleo pigment.
  • Korekcija mikropigmentacije - U nekim slučajevima, druga metoda mikropigmentacije može se koristiti za korekciju japanskih obrva. Stručnjak može pravilno odabrati pigment koji će se naneti preko postojećeg pigmenta kako bi se postigao željeni rezultat.

 

Važno je napomenuti da je uklanjanje trajne šminke složen proces i da može biti potrebno više tretmana kako bi se postigao željeni rezultat.


Da ne biste doveli sebe u situaciju da uopšte morate da razmišljate o ovom zahvatu, prepustite svoj izgled rukama vrhunskih stručnjaka.

 

Microblading obrva – cena tretmana


Cena japanskog iscrtavanja obrva može varirati zavisno od lokacije, reputacije i iskustva stručnjaka, salona ili klinike u kojoj se izvodi postupak, kao i da li su uključeni dodatni proizvodi i usluge.


Može se kretati u rasponu od 100 do 500 eura.


Važno je da prilikom odabira stručnjaka i salona ne stavljate glavni naglasak samo na cenu, već i na kvalitet rada, poverenje i sigurnost koje vam salon i sam stručnjak ulivaju. Ovo je postupak koji može dugoročno da utiče na vaš izgled, stoga je važno da odaberete profesionalca sa dobrom reputacijom, ukoliko se odlučite za microblading obrva.

Iskustva zadovoljnih klijenata koji nam se iznova vraćaju dovoljan su dokaz stručnosti i kvaliteta koji pružamo u Plaza Beauty Centru. Pozivamo i vas da zakažete svoju prvu konsultaciju i odaberete tretman po vašoj meri.
 


Najnovije vesti
Postavite nam pitanje Odgovaramo u roku od 24h
* * *
Rekli su o našem
centru

Uz pomoc Vašeg kolektiva lepota zaista nije prolazna... Hvala Vam od srca!!!

NATALIJA RANĐELOVIĆ STOJANOVIĆ

Fenomenalno! Divan ambijent, ljubazne i profesionalne devojke...

MAJA ĐORĐEVIĆ

Hvala za današnji tretman i apsolutno sve pohvale za rad i posebno sa osoblje. Vidimo se opet u februaru...

ANKA ANA GAČIĆ

Prvi put se upoznajem sa tematikom epilacije. Imala sam slobodu da okrenem vaš broj, Jelena se javila. Sve pohvale jer i ono što sama nisam znala da treba da pitam devojka je u prijatnom razgovoru sama objasnila. Hvala joj na tome puno! Jelena je neko ko me je postakao da ovo konačno rešim. Hvala na profesionalnosti. Rado ću svoje iskustvo preneti meni bitnim ljudima.

IVANA RISTOVIĆ TODOROVSKI

Prelep salon, osoblje fantastično, posebna pohvala za Anu koja je zaista fantastičan kozmetičar, brzo i odlično radi, otvorena je za konsultacije, a uz njene savete rezultati su odmah vidljivi! Zaista mogu da kažem da je Ana od sada zadužena za negu mog lica i tela! Veliki pozdrav!

ŽELJKA ĆIRIĆ JAKOVLJEVIĆ

Beautiful! Stunning! Udobnost, ambijent i divno osoblje što samo uživo može da se doživi i dočara! Love it!

MARIJA VIKIĆ

Lepo i ugodno okruženje. Preporučujem svima. Sviđa mi se.

MARINA SMRKIĆ ĐURAŠOVIĆ
  • |
Pronađite nas na mapi 

PLAZA BEAUTY CENTER 00-24