Najviši standardi u primeni
anti aging metoda i tretmana

LIMFNA DRENAŽA

Limfotok obuhvata poseban sistem krvnih sudova u organizmu, kroz koji otiče višak tečnosti koji se nije vratio u venske kapilare.

Šta je to limfna drenaža?

Limfna drenaža je vrsta masaže koja deluje na vegetativni nervni sistem i rešava problem limfnog otoka, zastoja limfe. Aktivira se cirkulacija, stimuliše izbacivanje viška tečnosti, poboljšava imuni sistem i regeneriše tkivo.

Kome je namenjena limfna drenaža?

Svaka osoba koja ima probleme kao što su:

usporena i smanjena cirkulacija
edemi ( otoci ) tkiva
postoperativna stanja indikovana za drenažu
zadržavanje tečnosti u organizmu
celulit ( bolest vezivnog tkiva )
teške noge ( otečene )
hronočni sinuzitis
posle estetskih operacija
migrena
reume
rekovalescentnih stanja

Cilj limfne drenaže

Stimulacija kretanja tečnosti iz međućelijskih prostora u limfne sudove, a zatim iz njih u limfne čvorove, pa u venski sistem, tj. cirkulaciju. Treba posebno naglasiti da limfna drenaža nije masaža mišića, već poseban vid masaže kojim se obnavlja tkivna tečnost u organuzmu ( limfa ). Ova masaža ne deluje samo na tkivo koje dreniramo, nego i na dublja tkiva. Limfnom drenažom se postiže ravnoteža telesnih tečnosti u organizmu.

Manuelna limfna drenaža

Sprovodi se ručnom metodom, veoma blagim pristiskom, zbog osetljivosti limfnih puteva. Bitno je napomenuti da ovu vrstu masaže treba izvoditi samo stručan terapeut, da ne bi došlo do kontraefekata ove masaže. Manuelnom limfnom drenažom kontroliše se jačina pritiska na kožu. 

Limfnom drenažom postižemo i bolju elastičnost kože, smanjenje otoka na licu u vidu kesica i podočnjaka, kao i lifting kože.

Koliko tretmana je potrebno?

Kod terapijske limfne drenaže, period ozdravljenja je individualan i zavisi od samog klijenta i njegovog stanja. Ukoliko je potrebno, masažu treba sprovoditi 2 puta nedeljno , 4 - 6 nedelja.

Ukoliko se masaža radi u estetske svrhe ( prevencija celulita, lifting kože lica, uklanjanje podočnjaka i kesica oko očiju ) preporučuje se jednom nedeljno, koliko klijent želi i u dogovoru sa terapeutom.    

Tretman limfne drenaže traje od 15-45 min. kada se radi parcijalno, a oko 75 min. kada se radi celo telo.

Postavite nam pitanje Odgovaramo u roku od 24h

Popunite sva obavezna polja

* * *

Slanjem poruke prihvatate
našu politiku privatnosti

Rekli su o našem centru

Hvala za današnji tretman i apsolutno sve pohvale za rad i posebno sa osoblje. Vidimo se opet u februaru...
ANKA ANA GAČIĆ

Prvi put se upoznajem sa tematikom epilacije. Imala sam slobodu da okrenem vaš broj, Jelena se javila. Sve pohvale jer i ono što sama nisam znala da treba da pitam devojka je u prijatnom razgovoru sama objasnila. Hvala joj na tome puno! Jelena je neko ko me je postakao da ovo konačno rešim. Hvala na profesionalnosti. Rado ću svoje iskustvo preneti meni bitnim ljudima.
IVANA RISTOVIĆ TODOROVSKI

Prelep salon, osoblje fantastično, posebna pohvala za Anu koja je zaista fantastičan kozmetičar, brzo i odlično radi, otvorena je za konsultacije, a uz njene savete rezultati su odmah vidljivi! Zaista mogu da kažem da je Ana od sada zadužena za negu mog lica i tela! Veliki pozdrav
ŽELJKA ĆIRIĆ JAKOVLJEVIĆ

Beautiful! Stunning! Udobnost, ambijent i divno osoblje što samo uživo može da se doživi i dočara! Love it!
MARIJA VIKIĆ

A beautiful and comfortable environment . Highly recommended. Love it.
MARINA SMRKIĆ ĐURAŠOVIĆ

Uz pomoc Vašeg kolektiva lepota zaista nije prolazna... Hvala Vam od srca !!!
NATALIJA RANĐELOVIĆ STOJANOVIĆ

Fenomenalno! Divan ambijent, ljubazne i profesionalne devojke...
MAJA ĐORĐEVIĆ

instagram logo

PLAZA BEAUTY CALL CENTER 00-24